Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Milan Vosátka
Milan Vosátka
MARILA - Příbram
MARILA - Příbram

Z Nespek vítězně

Datum: Čtvrtek 25.7.2013 21:43 - aktualizováno: Čtvrtek 25.7.2013 21:49Zobrazeno: 1563x

FOTO /Nespeky-Votice

Bareš poslal Votice do semifinále

Nespeky – Čtvrtfinále Krušovického fotbalového poháru svedlo proti sobě okresní celky, když Nespeky (I. B třída) přivítaly na svém hřišti, ve středečním podvečeru, nováčka I. A třídy FK Votice. Hosté v zápase potvrdili roli favorita a díky tříbrankové výhře postoupili do sobotního semifinále, kde doma od 18 hodin přivítají Nelahozeves, která ve čtvrtfinále porazila 3:1 Bílé Podolí. Druhý finalista Krušovického poháru vzejde ze zápasu Dobříč versus Mutějovice.

NESPEKY – VOTICE 0:3

Nespeky nastoupily do derby bez stoperské dvojice Nachtman – Pavlík, ale také se zapůjčeným Kyselkou z Poříčí. Votice začaly zápas s velkým elánem a v 11. minutě se dostaly do vedení, když tvrdou střelu Bareše z 25 metrů tečoval nespecký obránce do protipohybu Vejvody, který tak byl bez šance – 0:1. Následně hosté zkušeně kontrovali hru, ale hrálo se bez větších příležitostí na obou stranách. Výjimkou byla střela Homolky, která těsně minula levou šibenici nespecké branky a mezi tyče se nevešla ani hlavička Kondáše po rohu Čupra.

Ve druhém poločase se obraz hry nezměnil a diváci se nudili. Domácí měli šanci v 50. minutě, když se řítili tři hráči na osamoceného votického obránce, ale nedokázali si pořádně přihrát, aby vážněji ohrozili brankáře a trestný kop Panenky pohodlně kryl Zimmermann. To bylo z nespecké strany vše. A tak začali hosté vážněji ohrožovat Vejvodu. Ten ještě udržel šance Nespek na postup, když lapil velkou šanci Bareše, po centru Štorka. Jenže v 73. minutě již byl krátký, když si Štork zpracoval centr Koláře a z hranice hranice penalty angličanem podruhé rozvlnil nespeckou síť.

Definitivní razítko na postup Votic do semifinále dal v 85. minutě Bareš, když po rychlém protiútoku a vyšachování domácí obrany uklidil míč po přihrávce Viskupa do branky. A tak sváteční střelec Luděk Bareš korunoval svůj výkon dvěma góly. Hosté s přehledem kontrolovali hru a zaslouženě postupují dál.

Branky: 11. a 85. Bareš, 73. Štork. Rozhodčí: Hanák. ŽK: Panenka – Kondáš. Diváci: 60. Poločas: 0:1.

Nespeky: Vejvoda – Pavelka (78. J. Kadeřábek), Kyselka, Myslivec, V. Kulhavý – Sysel (46. Panenka), Burian, Žovinec, Čáp (73. Tyrner) – Dixa, Kupša.

Votice: Zimmermann – Dušátko, Kondáš, Čupr, Bareš – Viskup (86. Sládek), Pohan, Kolář, Homolka – Štork (80. Otradovec), Němeček (57. Říha).

„Utkání ovlivnil první brzký gól, který jsme dostali po tečované střele. Poté se hosté, kteří přijeli s respektem, uklidnili, začali hrát svoji hru, kontrolovali  míč, byli běhavější a moc nám nedovolili. My jsme nebyli schopni, hlavně vepředu, udržet míč a byli jsme bezzubí. Do druhé půle jsme vystřídali Sysla Panenkou, přeskupili sestavu a naše hra se trochu zlepšila. Nicméně jsme po chybě v obraně dostali druhý gól a bylo v podstatě po zápase. V závěru jsme hru stáhli na tři obránce, začali hrát na tři útočníky, ale z toho akorát vytěžil soupeř třetí branku, která definitivně zápas rozhodla. Votice měly lépe organizovanou hru, dobře držely míč a zaslouženě vyhrály," dodal k pohárovému utkání manažer Nespek Petr Králíček, jenž zastupoval v zápase trenéra Knížka, který je na dovolené, mužstvo ale po porážce nehanil: „Kluci mě nezklamali a s jejich výkonem jsem spokojený. Odehráli zápas ve vysokém tempu a jediným problémem bylo, že jsme nedokázali udržet míč vepředu, a tak přechodová část hostů dopředu byla kvalitnější než naše. Pokud bychom hráli ve stálém složení jako předchozích pohárových zápasech, asi bychom Voticím „ublížili" víc."

Manažer a také brankář Petr Králíček také zkvalitňuje kádr před sezonou. „Největší plus je, že se vrátil po nemoci Martin Burian, který nám chyběl podstatnou část loňské sezony. Ještě přišel brankář Martin Vejvoda, protože již v mých letech nemůžu odchytat čtyři zápasy za měsíc, v jednání je Jirka Žovinec z Vlašimi a zájem máme o prodloužení hostování Aleše Hořického, jenž je prozatím v přípravě divizních Louňovic. Do přípravy se zapojil i Tomáš Panenka," odhalil novinky v kádru Králíček.

„Vyhráli jsme zaslouženě. Nespeky, které nastoupily v jiné sestavě než v minulém zápase, si vyloženou šanci za celý zápas nevytvořily a s náznaky střel neměl David Zimmermann problém. My jsme měli naopak větší šance. Zaslouženě jsme rychle vedli tečovanou střelou Luďka Bareše. Poté jsme si hlídali vedení a hrálo se spíše od vápna k vápnu. Ve druhé půli zvýšil Marek Štork z malého vápna a v závěru jsme do otevřené obrany vsítili třetí gól Luďkem Barešem," dodal po zápase spokojený trenér Votic Martin Bárta, který se netají, že by chtěl pohár vyhrát, když finanční odměna za první místo je 100 tisíc, za druhé 30 tisíc a za třetí 20 tisíc korun: „Když už jsme se dostali tak daleko, tak proč pohár nevyhrát. Teď nás čeká Nelahozeves a uvidíme. Řekl jsem klukům, že musíme vyhrávat, protože teď by se nám špatně sháněli přáteláky. A jsem rád, že se to povedlo. Nezastírám, že i finanční stránka je zajímavá. Ale pokud nějaké peníze vyhrajeme, tak budou klubu a jak se rozdělí, rozhodne vedení."

Finále a zápas o třetí místo se hrají v sobotu 3. srpna.

Trenér Votic také odtajnil změny v kádru. „Přišel k nám stoper Robert Kondáš z Benešova. Jinak zůstal kádr pohromadě, jen musíme dořešit Jirku Němečka z Jankova, kterému skončilo hostování," hlásí kouč a má příjemný problém: „Na konci sezony jsem měl jen jednoho gólmana a teď mám tři – uzdraveného Soukupa, Dvořáka a Zimmermanna, který skončil v dorostu."

Autor: Pavel Šimáček

 

 

 

Přílohy
  • Nespeky - Votice
    Nespeky - Votice

Související skupiny
 
šup nahoru