Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Králův Dvůr
Králův Dvůr
S Týncem v Uhříněvsi
S Týncem v Uhříněvsi

Votice vypadly z poháru

Datum: Neděle 31.7.2011 13:23 - aktualizováno: Neděle 31.7.2011 22:48Zobrazeno: 1978x

 http://kozel83.rajce.idnes.cz/fk_kolin_-_sk_marila_votice_2-1_Ondrasovka_cup/

Votice vypadly z Ondrášovka cupu

Kolín - Jak dobré je mít v týmu kvalitní střelce, o tom se přesvědčili fotbalisté Kolína. Ti totiž díky dvěma výstavním střelám rozhodli o vítězství nad Voticemi a postupu do druhého kola Ondrášovka cupu.   / Deník

FK Kolín – Votice 2:1

„Vzhledem k tomu, že jsme dali dvě branky, tak jsme vyhráli zaslouženě,“ uvedl kolínský asistent Jaroslav Havrda. „Jinak to bylo typické pohárové utkání, kde se víc bojovalo. Nicméně na obou stranách bylo hodně nepřesností, což stěžoval těžký podmáčený terén. Ale myslím si, že jsme byli o ten maličký kousek lepší a díky tomu jsme vyhráli. Samozřejmě jsme měli i trochu štěstí. Jinak bych chtěl klukům poděkovat, že se poprali se soupeřem a hlavně s ošklivým počasím a těžkým terénem,“ dodal.

„Po zápase mám rozpolcený pocity, protože za předvedenou hru se nemůžeme stydět. Hlavně ve druhém poločase jsme domácí přehrávali a myslím si, že při domácích stálo hodně štěstí. Hlavně při těch dvou střelách. To se vidí málokdy,“ řekl trenér Votic Ivan Pihávek.

Kolín měl určitě lepší první půli, ve které se dostal do několika šancí. V těch největších se ocitli Stejskal a Jíša, ani jeden však na brankáře Nováka nevyzrál.

To se podařilo až Čapkovi, který výstavní ranou z dvaceti metrů otevřel skóre.

Domácí byli na koni, brzy z něho ale spadli. Votice se postupně dostávaly do hry. Hlavně po přestávce byl rozdíl ve hře docela výrazný. A tlak hostů také vygradoval vyrovnávací brankou. Veselý se proháčkoval až do pokutového území, kde ho nemilosrdně poslal k zemi Novotný. Z následné penalty se nemýlil Walter.

O chvíli později to z dálky zkoušel Andrejevič, Čižinský si ale s jeho projektilem nadvakrát poradil.

Pak se postupně do šancí dostávali opět kolínští hráči. Štoček sice v dorážce trestuhodně selhal, pak ale přišla další výstavní rána a gól. Radek Biško z poza šestnáctky vypálil, míč se odrazil od břevna do zad gólmana Nováka a pak se kutálel těsně kolem brankové čáry. Nejlepší reakci měl jeho bratr Jiří, který poslal míč do sítě.

Zatímco domácí hráči se radovali, hostující spílali rozhodčímu. Cítili křivdu. Těsně před gólem totiž domácí zahrávali trestný kop. Štoček napálil míč do Polodny, který stál ve zdi. Svalil se v bolestech na zem. Sudí Moník ale nechal pokračovat ve hře. Domácí využili nepřehledné situace a vstřelili vítězný gól.

„Co se týká druhé branky, v nových pravidlech je jasně psáno, že pokud hráč není zraněný, a to posuzuje hlavní rozhodčí, který je součást hry, pokračuje se ve hře. Sudí rozhodl tak, jak rozhodl a my jsme šli do nepřehledné situace, kde jsme vystřelili a s dorážky vstřelili branku. Víc k tomu není co dodat,“ podotkl Havrda.

„Já to nemůžu moc posoudit, nebyl jsem přímo na hřišti,“ připojil se Pihávek. „Tam došlo k jedné věci. Ten hráč dostal ránu prý do krku. V první chvíli to vypadalo na zapadnutý jazyk, proto všichni začali řvát ať to zakopnou. Domácí ale pokračovali ve hře. Naši kluci asi na pět vteřin vyšli z koncentrace a domácí toho využili. Podobná situace ale byla i na druhé straně, kdy po hlavičkovém souboji zůstal hráč ležet na zemi, ale my jsme poslali míč do autu, protože se jednalo o úraz hlavy. Radši jsme to zakopli, aby došlo k ošetření,“ dodal.

Branky: 27. Čapek, 61. J. Biško – 50. Walter z PK. Rozhodčí: Moník. ŽK: Novotný, Holub, Šourek – Novák, Polodna, Čupr, Veselý. Diváci: 75. Poločas: 1:0.
FK Kolín: Čižinský – R. Biško, Šourek, J: Biško, Holub – Čapek (67. Kocourek), Novotný, Stejskal, Borkovec (90. Kubát) – Štoček, Jíša.
Votice: Novák – Šorna, Andrejevič, Faitl, Čupr – Viskup, Polodna, Walter (79. Krameš), Bareš (70. Djuketič) – Veselý (81. Haas), Štochl.

 

Přílohy
  • Kolín postupuje
    Kolín postupuje

Související skupiny
 
šup nahoru