Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

V Drachkově s ligovým dorostem
V Drachkově s ligovým dorostem
Votice - Poříčí
Votice - Poříčí

Ve Voticích farma?

Datum: Pátek 24.6.2011 12:57 - aktualizováno: Pátek 24.6.2011 13:19Zobrazeno: 2566x

Juniorka Příbrami končí, nahradí ji farma

Příbram/Deník Jan Hájek - V příštím soutěžním ročníku už v tabulkách soutěží nenajdete 1.FK Příbram B. Funkci rezervy prvoligového týmu převezmou Votice. Příbramská juniorka mizí z fotbalové mapy. Funkcionáři prvoligového klubu využili nového modelu, který navrhlo vedení Českomoravského fotbalového svazu, tak zvaných farem. "Teď už není tajemstvím, že jsme jednali o této možnosti s klubem Marila Votice. Zítra vše bude potvrzeno na losovacím aktivu," potvrdil informaci ředitel příbramského klubu Petr Větrovský.A jaká by měla být funkce farmy? Tým Votic dál bude hrát své zápasy na svém hřišti a v soutěži, kterou hrál v minulém ročníku. Jen jeho kádr doplní talentovaní mladíci z Příbrami. "Věříme, že naši nejšikovnější junioři budou mít šanci rychleji růst po boku zkušených hráčů, jako je třeba Polodna. Samozřejmě z našeho béčka i z Votic bude muset odejít několik hráčů. My dáme příležitost jen těm, kteří pro nás budou mít perspektivu prosazení se do ligy," doplňuje Větrovský.Tím, že Votice získají statut farmy 1.FK Příbram, nezanikne příbramskému klubu ani možnost startu ne tolik využitých hráčů prvoligového kádru. "Hráči, kteří nenastoupí do zápasu první ligy, budou moct hrát druhý den za Votice. Nevím přesně, jak to funguje, ale myslím, že to je něco jako střídavý start u mládeže," uzavřel otázku vzniku farmy Petr Větrovský.Možnost startu hráčů prvoligového týmu za farmu je podrobně popsána ve Směrnici ČMFS upravující start hráčů profesionálních klubů za farmářské kluby. Z ní vyplývá, že za Votice bude moct hrát kterýkoliv hráč Příbrami. Omezení se bude týkat jen hráčů, kteří budou uvedeni na soupisce. Z nich mohou najednou nastoupit za Votice jen dva. Start hráčů Příbrami za Votice B je zakázán.

Projekt "farmy", jak se o něm píše na stránkách ČMFS:Půjde o amatérské celky, které budou spolupracovat s profesionálním klubem za předpokladu, že budou nadále působit pod svým jménem. "Farmou se mohou stát neprofesionální kluby, tedy z ČFL, MSFL a divizí," vysvětlil mluvčí svazu Jaroslav Kolář novinku, která by měla pomoci k rozehrávání méně vytížených a nadaných fotbalistů. Projekt farem odstartuje už od příští sezony (2011/12), o rok později začne samostatná soutěž juniorských výběrů profesionálních klubů, přičemž prvoligové kluby budou mít start v takové soutěži povinný, druholigové dobrovolný. Kluby se navíc mohou rozhodnout, zda budou mít pouze juniorský celek, nebo současně i béčko. "Zájem o vstup do juniorské soutěže pro hráče od 19 do 23 let má 21 klubů. Může jít o atraktivní soutěž i z pohledu diváků," uvedl Svoboda. 

Příbramské béčko se ruší, hráči míří na farmu do Votic

Příbram, Votice /Deník Pavel Šimáček – Příbramská juniorka mizí z fotbalové mapy. Funkcionáři prvoligového klubu využili nového modelu, který navrhlo vedení Českomoravského fotbalového svazu, tak zvaných farem a spojili se z Marilou Votice.  „Teď už není tajemstvím, že jsme jednali o této možnosti s klubem Marila Votice. Zítra vše bude potvrzeno na losovacím aktivu,“ potvrdil informaci ředitel příbramského klubu Petr Větrovský.To potvrzuje i sekretář klubu SK Marila Votice Pavel Bradáč: „Chtěli jsme, aby vše zůstalo, co nejdéle utajeno, ale když už se to provalilo, tak zprávu o spojení s Příbramí potvrzuji.“A jaká by měla být funkce farmy? Tým Votic dál bude hrát své zápasy na svém hřišti a v soutěži, kterou hrál v minulém ročníku. Jen jeho kádr doplní talentovaní mladíci z Příbrami. „Věříme, že naši nejšikovnější junioři budou mít šanci rychleji růst po boku zkušených hráčů, jako je třeba Polodna. Samozřejmě z našeho béčka i z Votic bude muset odejít několik hráčů. My dáme příležitost jen těm, kteří pro nás budou mít perspektivu prosazení se do ligy,“ doplňuje Větrovský.Sekretář Votic také vidí do budoucna ve spojení jen pozitiva. „Myslím si, že by to mohlo fungovat. Máme v mužstvu hodně zkušených hráčů, a když se k nim připojí mladíci z Příbrami, mohlo by to přinést ovoce. Podobně se spojují i jiná mužstva, tak uvidíme, co to pro nás přinese,“ nechává si Pavel Bradáč otevřená zadní vrátka.Tím, že Votice získají statut farmy 1.FK Příbram, nezanikne příbramskému klubu ani možnost startu ne tolik využitých hráčů prvoligového kádru. „Hráči, kteří nenastoupí do zápasu první ligy, budou moct hrát druhý den za Votice. Nevím přesně, jak to funguje, ale myslím, že to je něco jako střídavý start u mládeže,“ uzavřel otázku vzniku farmy Petr Větrovský.Votice mají také béčko, které postoupilo do I. B třídy. „Za naše béčko budou moct nastoupit jen hráči Votic, nikoli ti, kteří přijdou po spojení z Příbrami,“ objasnil Pavel Bradáč.  

http://www.fkpribram.cz/clanky/Rusime-rezervu-budeme-mit-farmu-ve-Voticich.2199/

Přílohy
  • farma ve Voticích
    farma ve Voticích

  • Poslední foto
    Poslední foto

    V této sestavě se už hráči Votic asi nesejdou ...

 
šup nahoru