Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

žáci starší - U.Janovice
žáci starší - U.Janovice
dorost - Teplýšovice
dorost - Teplýšovice

V sobotu začínáme doma s Motorletem

Datum: Čtvrtek 5.8.2010 22:57 - aktualizováno: Čtvrtek 5.8.2010 23:08Zobrazeno: 1468x

Ivan Pihávek: Diváci uvidí dobrý fotbal

Votice – Fotbalisté MARILY Votice budou od soboty obhajovat třetí místo v divizi z loňského roku. V úvodním zápase je doma čeká mužstvo, které spadlo z ČFL, Motorlet Praha.

 

Autor: Pavel Šimáček

 „Čeká nás soupeř, který udržel kádr z ČFL. Viděl jsem je v generálce proti Měcholupům. Mužstvo má svoji kvalitu, hraje pražský fotbal, stále v pohybu, na jeden až dva doteky. Diváci se tak můžou těšit na dobrý fotbal,“ věří trenér Votic Ivan Pihávek a zvedá varovný prst: „Na všechny výsledky z přípravy musíme zapomenout. Mistráky, jsou o něčem jiném, i když výhodou pro nás by mělo být domácí prostředí.“

Vstupy do soutěže se ale Voticím nedaří. Zlomí to tentokrát? „Trošku to může svazovat nohy, ale doufám, že se z toho brzy otřepeme a předvedeme fotbal jako v přípravě, kde jsme si všechny výsledky vydřeli.“

Trenér Pihávek má také již jasno o sestavě. “Až na jedno místo je jasná. Jen mě trápí stav brankáře Jardy Mašína, který má problémy s kolenem,“ odtajnil kouč zdravotní stav votické jedničky.

Votice věří v obhajobu

Votice – Druhý vicemistr loňské sezony, skupiny A, SK Marila Votice chce vysoko položenou laťku udržet. „Vím, že ostatní mužstva nespí a posilují, aktivní jsou hlavně Strakonice a Koloveč. Přesto chceme nejméně obhájit loňskou pozici,“ netají se ambicemi kouč Votic Ivan Pihávek

Kostra týmu zůstala stejná. Odešel Neuberg a Rezek si vybral zdravotní dovolenou. Do Votic se opět vrátil Václav Janů a z 1. FK Příbram dorazili mladíci gólman Novák, Řehák a Kopřiva. „Chtěli jsme do mužstva přivézt mladší kluky, co mají perspektivu. Snažíme se s nimi pracovat a zabudovat do kádru. V náročné přípravě proložené zápasy se šance nezalekli, čemuž odpovídaly i výsledky (Sezimovo Ústí B 3:0, Nový Bydžov 2:1, Viktoria Žižkov 2:0, Pelhřimov 2:1, pohár Polepy 1:0 a jediná porážka přišla v generálce v Písku 2:3). „Místy jsme dohrávali silou vůle a se štěstím jako na Žižkově, hráči měli po přípravě nohy prkený. Věřím, že výsledky pomohou psychicky,“ byl spokojen Pihávek.

Marodka je již vyprázdněná. Jen v úvodu přípravy trápily třísla kapitána Lukeše a Michal Budil marodil s nártem, když na prvním tréninku nakopnul tyčku. „V přípravě jsme se zaměřili hlavně na práci s míčem pod tlakem, rozvíjeli rychlostní vytrvalost, sílu a dynamiku, k čemuž nemám výtky. Všichni kluci dělají pro úspěch klubu maximum, prohazovali si šichty v práci, aby se tréninků mohli zúčastnit,“ chválil trenér hráče.

Na začátku září čeká Votice ve 2. kole Ondrášovka cupu bonbónek v podobě mistra ligy Sparty Praha. „Bude to pro nás svátek a doufám, že se z toho hráči nepo..rou,“ věří Pihávek.

 

 

Přílohy
  • Motorlet
    Motorlet

 
šup nahoru