Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

žáci 1978
žáci 1978
Redaktor
Redaktor

V poháru nás čeká Slavia!

Datum: Pátek 5.9.2008 06:24 - aktualizováno: Neděle 14.9.2008 10:57Zobrazeno: 3970x

SK MARILA Votice - FC Graffin Vlašim 0:0    na penalty 3:2

VIDEO        


Utkání mnoho krásy nenabídlo. Favorizovaná Vlašim předváděla pěší fotbal, bez většího pohybu, což bojovným a srdcem hrajícím domácím vyhovovalo. Obě mužstva se nejvíce ohrožovala ze standardních situací, Vlašim hrozila z trestných a rohových kopů, Votice zase hlavně z dlouhých autů Michala Budila. Větší šance v prvním poločase si vypracovali hosté, ale hlavička Křečka po rohu šla těsně vedle, dorážku Šilhavého po trestném kopu Juhasze kryl Ducheček a Vebr pálil vedle. Posledně jmenovaný hráč měl největší příležitost poločasu, kdy se ve 41. minutě, po narážečce s Křečkem, ocitl tváří v tvář Duchečkovi, ale zakončení nezvládl. Domácí zahrozili jen dělovkou Horvátha, kterou Toma vyrazil. Také se však mohly na obou stranách zahrávat pokutové kopy, ale ruku Lukeše po rohu Průchy a na druhé straně viditelné strkání do Bartolšice, nepřesný rozhodčí Jedlička neviděl.


Ihned po přestávce chyboval na polovině Lizák, k míči se dostal Bartolšic, našel osamoceného Horvátha, ale ten sólo zakončil do nohy Tomy. Poté se dlouho na hřišti, kromě soubojů, nic nedělo, i když měla Vlašim převahu, ale do zakončení se nedostávala. Až závěr přinesl hodně vzruchu, jak na hřišti, tak v hledišti, což zapříčinil nepřesnými výroky na stranu Votic rozhodčí Jedlička. Nejprve se individuálně prosadil Dvořák a jeho dělovku přes bránu vyrazil bravurně Ducheček. Na druhé straně nezakončil ideálně brejk Horváth. V pětiminutovém nastavení nechal sudí bez povšimnutí faul Kacafírka ve votické šestnáctce a jen díky Gazmendovi domácí neinkasovali. Vzápětí Lukeš protestoval, dostal žlutou kartu, ale trestný kop z dvaceti metrů hosté špatně rozehráli. Další trestný kop Lizáka skončil nad a volej Nešpora vyrazil Ducheček. Penaltové rozuzlení neodvrátila ani Horváthova dělovka, kterou Toma s námahou vyrazil.


Penaltový souboj začali lépe Vlašimští, když po druhé sérii vedli 2:1. To bylo ale z jejich strany vše, protože další exekutoři Křeček, Kacafírek a Šilhavý na hrdinu Duchečka nevyzráli, a když se Budil a Gazmend nemýlili, vypukla obrovská votická radost, jak na hřišti, tak v hledišti.


„Šli jsme do zápasu s vědomím, že Vlašim v ČFL exceluje a my musíme hrát velmi disciplinovaně. V prvním poločase nás hosté přehrávali ve středu hřiště, nedovolili nám kombinační hru a hrozili z mnoha standardních situací. Hráči se však nesmírnou obětavostí a taktickou disciplínou snažili vlašimské priority korigovat, což se nám dařilo i někdy s dávkou štěstí. Navíc jsme zlobili z brejků a myslím si, že jsme byli Vlašimi vyrovnaným soupeřem. Při penaltách stálo při nás štěstí, ale myslím si, že jsme si postup zasloužili. Chtěl bych hráčům poděkovat za výborný, disciplinovaný výkon, hlavně v závěru, kdy vlašimský tlak narůstal. V mnoha standardních situacích chodili s hosty do soubojů a nenechali je skórovat. Pro Votice je to velký úspěch a doufám, že nastoupíme proti Slavii," byl šťastný po zápase trenér Votic Ivan Pihávek a věřil, že Slavie zítra vyhraje v Rakovníku.


„Jsme zklamaní, protože jsme nedokázali přitáhnout fanouškům do Vlašimi Slavii, což by bylo pro všechny velkým svátkem. V utkání se projevila naše menší aktivita v prvním poločase, kdy jsme nehráli dobře. Domácí hráli chytře, nikam nepospíchali a hra byla rozkouskovaná. Navíc nám nepomohlo užší hřiště, a tak jsme se nedostávali k naší typické hře. Bohužel si to musíme vyhodnotit sami a je to naše chyba, že jsme tady nevyhráli. Mužstvo až ke konci zápasu předvádělo ve středu hrací plochy, to co bychom měli hrát, bohužel se nám v zakončení nedařilo. Domácí pro výsledek udělali maximum a já jim mohu jen popřát a pogratulovat, že vyhráli a budou tady mít Slavii. Vyhrálo šťastnější mužstvo, my jsme nepodali optimální výkon a nervali jsme se tak, abysme měli ve Vlašimi Slavii. Na penalty šli hráči, kteří si věřili. Ti o kterých jsem si myslel, že by měli jít, si nevěřili," zhodnotil pohárové utkání smutný kouč favorizované Vlašimi Zdeněk Hašek.


Penalty proměnili: Lukeš, M. Budil, Gazmend - Vebr, Balšánek. Neproměnili: Bartolšic - Křeček, Kacafírek, Šilhavý. Rozhodčí: Jedlička. ŽK: Lukeš, Horváth, Rezek (všichni Votice). Diváci: 850.


SK Marila Votice: Ducheček - Gazmend, Lukeš, Horňák, M. Budil - Malina (58. Málek), Rezek (73. Daniel), Svoboda, Bareš - Horváth, Bartolšic.


FC Graffin Vlašim: Toma - J. Veselý, Šilhavý, Křeček, Schuster (64. Nešpor) - Vebr, Lizák, Juhasz (46. Balšánek), O. Průcha - Vořechovský (78. Kacafírek), Dvořák.

 

Přílohy
  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Na výkon bratra se přišel podívat Vlasta Horváth

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Jakub Bartolšic a Gazmend Mullai

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Martin Horváth

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Tanečky Jakuba Maliny

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Letec David Lukeš

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Zadumaný trenér Pihávek

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Neoblomný rozhodčí ...

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Čekání na výsledek

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Pauza před penaltami

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Vedoucí mužstva Luboš Javorský sepisuje pořadí střelců

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Po poslední penaltě

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Horňák, Bartolšic, Malina, Bareš a Jelen

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Penaltový král Ducheček, Horváth a Budil

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Poděkování divákům

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Aplaus

  • pohár s Vlašimí
    pohár s Vlašimí

    Závěr se líbil i Petru Machovi

 
šup nahoru