Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

dorost starší - Rakovník
dorost starší - Rakovník
Dobřejovice - žáci
Dobřejovice - žáci

V Písku 3:2

Datum: Neděle 1.8.2010 13:20 - aktualizováno: Úterý 3.8.2010 00:22Zobrazeno: 1249x

 

Písek v generálce porazil o gól Votice

PÍSEK - Ke generálce na nový ročník České fotbalové ligy si Písečtí pozvali na své hřiště divizní celek Votic. V utkání většinu hry diktoval tempo domácí favorit a velmi nebezpečný byl ze standardních situací, které hosté bránili s velkými obtížemi. Výsledek 3:2 byl pro Votice ještě docela přijatelný. Pro Marilu to byla vůbec první porážka v přípravě.

Po první oťukávací pětiminutovce hned domácí udeřili. Velmi pěknou kombinační akci potáhl po pravé straně Polodna, jeho centr netrefil ideálně hlavou Zušťák, ale na zadní tyči dobíhající Kubiš už neměl těžkou práci a poslal domácí do vedení – 1:0. Hosté ale hlavy nesvěsili, naopak ve 13. minutě mohl ve velké šanci vyrovnat Pohorský, ale z malého vápna v pádu netrefil bránu, kterou hájil zkoušený Dvořák ze Sokolova. V 18. minutě přišel písecký tlak a série rohových kopů. Nejprve velmi nebezpečnou hlavičku Pastyrika vyškrábl brankář Votic Novák, ale další roh už přetavil na dvoubrankové vedení na bližší tyči hlavičkující Zušťák – 2:0.

Votice mohly odpovědět vzápětí, ale Knobloch, který si naběhl za píseckou obranu, Dvořáka nepřekonal. Další mezírku v obraně Písku už ale hosté potrestali, lehké zaváhání při rozehrávce využil Pohorský. Pastyrik ho v šestnáctce fauloval a následnou penaltu s přehledem proměnil Lizák – 2:1.

Domácí opět zahrozili ve 25. minutě a bylo to znovu po rohovém kopu, Pivoňka hlavičkoval jen do tyče a odražený míč nedokázal klubkem těl před sebou procedit Polodna. Ten samý hráč měl šanci ve 37. minutě, když si počkal na zadní tyči na přetažený centr, ale gólman Novák se vytasil s parádním zákrokem a přizemní střelu chytil.

Další gólovou spálil ve 39. minutě Zušťák, který po centru Mašáta hlavičkoval osamocený nad a dobrou pasáž před koncem první půle zakončila akce po ose Chrdle – Zušťák – Polodna, ale poslední jmenovaný nastřelil jen jednoho z votických obránců.

Druhá půle už nepřinesla fotbal v takovém tempu jako první dějství, ale o šance na obou stranách diváci nepřišli. Více ze hry ale přece jenom měli Písečtí. Hned ve 46. minutě hlavičkoval těsně vedle opět po rohu Pivoňka. Na druhé straně zacinkalo břevno po vydařené střele Waltera. Horkou chvilku si připravil v 51. minutě hostující brankář Mašín, který si chtěl ledabyle nohou zpracovat nepovedenou Mašátovu střelu, ale míč mu neposedně přeskočil kopačku a jen tak tak se odrazil těsně vedle brány na roh.

Písek své vedení navýšil v 53. minutě, kdy parádně centroval Pravda a Zušťák nadvakrát prostřelil Mašína – 3:1. Velmi silnou zbraní Písku byly rohové kopy, v 63. minutě po jednom z nich hlavičkoval těsně nad Polodna. Pak přišlo několik střídání na straně domácích a hra se postupně vyrovnala. Hosté už se moc do útočení nepouštěli, ale občas zahrozili z brejků. Jeden z nich mohl potrestat Lizák v 70. minutě, ale minul.

V 82. minutě nepřesně rozehrál domácí mladík Kysela, útok Votic potáhl po pravé straně Horvath a jeho následný centr ze strany si nešťastně srazil do vlastní brány křižující Pastyrik – 3:2. V 88. minutě se po akci Skopalíka ocitl v gólovce Červenka, ale v pádu branku hostů těsně minul A ještě v 90.minutě se ještě pěknou technickou střelou prezentoval domácí Kysela, ale ještě hezčí zákrok předvedl brankář Novák.

FC Písek – SK Marila Votice 3:2 (2:1)
Branky: 18. a 53. Zušťák, 7. Kubiš – 23. (11) Lizák, 82. vlastní. Rozhodčí: Kaštánek. Diváků: 100.

Písek: Dvořák (46. Vršecký) – Held, Pivoňka, Pastyrik, Pravda (80. Kysela) – Linhart (75. Čižikov), Mašát (65. Skopalík), Polodna, Kubiš (65. Hrbáč) – Zušťák (75. Kunc), Chrdle (65. Červenka). Trenér Karel Musil.

Votice: Novák (61. Mašín) – Viskup, Faitl, Janů, Bareš – Houška (46. Kopřiva), Horváth, Knobloch, Walter – Lizák, Pohorský. Trenér Ivan Pihávek.

Připravil Ladislav Burget

 

 

 
šup nahoru