Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Výběry OFS Benešov
Výběry OFS Benešov
Votice - Želeč 2:1 příprava
Votice - Želeč 2:1 příprava

V Kácově s Vlašimí

Datum: Čtvrtek 17.7.2008 20:31 - aktualizováno: Čtvrtek 17.7.2008 20:39Zobrazeno: 1912x
Článek a fotografie redaktora Deníku Pavla Šimáčka

Jan Jíša srazil Votice na kolena

Kácov/ Po dopoledním fotbalovém zápase s Kladnem (2:2) nastoupili odpoledne v rámci soustředění další hráči FC Graffinu Vlašim proti divizní SK Marile Votice. Po většinu utkání byli domácí lepším celkem, když vysokou výhru potvrdili třemi góly po přestávce, ve kterých měl prsty rychlonohý útočník Jan Jíša.

 

FC Graffin Vlašim - SK Marila Votice 4:0

Od úvodního hvizdu rozhodčího Svobody bylo znát, že vlašimští fotbalisté mají již větší zápasové zatížení a více si na hřišti rozumí, než hráči Votic, kteří odehráli první přípravné utkání v hodně nekompletní sestavě. V prvním poločase se domácí zatáhli do obranné ulity a v pohodě bránili votické akce. Ihned po získání míče vyráželi do rychlých brejků a vypracovávali si šance, ve kterých proti sobě nejvíce stanuli útočník Michal Veselý a brankář Votic Michal Soukup. Ze čtyř soubojů vyšel gólman Votic jen jednou neúspěšně, když ho vlašimský hráč překonal hlavou po centru Ondřeje Průchy. V závěru poločasu ještě Ondřej Průcha mířil z úhlu nad a Císař hlavičkoval do tyče. Votice se do koncovky moc nedostávaly a jen novopečený ženáč Rezek hlavičkoval po autu Budila do náruče Dolečka.


V úvodu druhé půle zahrozili hosté Bartolšicovou hlavičkou a Danielovým únikem a střelou. Obě situace Toma zvládl. To bylo z votické strany vše a vlašimští útočníci začali řádit. Nejprve sólo Vojty Pohorského zlikvidoval Soukup. Zbytek zápasu se stal koncertem Jana Jíši, který se snadno svou rychlostí dostával přes slabou levou stranu Votic. Po vybídnutí Juhászem unikl a křižnou ranou nedal Soukupovi šanci. Za dvě minuty se situace opakovala, ale Jíša ještě naservíroval míč před prázdnou bránu Vojtovi Pohorskému. Hřebíček do votické rakve zasadil Jíša v 72. minutě, když se prohnal okolo Honky jako Pendolino vedle lokálky a v koncovce si opět poradil se Soukupem. Zbytek zápasu se dohrával většinou ve středu hřiště a hráči se již těšili do sprch.


„Chtěli jsme hrát z organizovaného bloku na rychlé protiútoky, což se nám hlavně ve druhé půli podařilo, když rychlostní typ Honza Jíša šance s přehledem proměnil," poznamenal k hrdinovi zápasu trenér Vlašimi Jiří Veselý a potěšil ho výkon všech hráčů: „Jsem spokojený, protože jsme celý zápas kontrolovali. Je dobře, že jsme se prosadili střelecky a udrželi vzadu nulu. Musím kluky pochválit, přistoupili k zápasu zodpovědně, a i když jsou v plné zátěži, soupeře přehráli po fyzické stránce."


To nového kouče Votic Ivana Pihávka výkon některých hráčů zklamal: „Ve druhém poločase jsme se dopustili hrubých individuálních chyb, po kterých jsme inkasovali. Ukázalo se mi, s kterými hráči můžeme počítat a s kterými ne." Přesto z vysoké porážky nedělá žádné velké závěry. „Nastoupili jsme s kombinovanou sestavou, která byla hodně vzdálená té divizní. V některé fázi jsme předváděli slušný fotbal, ale samozřejmě jsme propadali v taktice, protože mužstvo není sehrané. Prohra mě mrzí, ale alespoň mi ukázala výkonnostní kvality jednotlivců, protože jsem viděl mužstvo poprvé. Někteří hráči totiž absolvovali před zápasem jen jeden trénink." Votické mužstvo hrálo bez internacionálů a určitě se kádr v dalších zápasech bude měnit. „Co vím, tak odešel jen Filinger do Rakouska. Zkušení Zdeněk Svoboda, Michal Horňák a Horst Siegl by měli ve Voticích pokračovat. Problém toho, že nebudou vždy k dispozici, si uvědomujeme, budeme se snažit jejich posty zdvojit a hledat adekvátní náhrady, což si myslím, že se vedení daří. Hráče, kteří jsou v jednání, nechci zatím ventilovat přes noviny ven. Myslím si, že to jsou velmi slušné posily pro nastávající divizní zápasy."


Branky: 60., 72. J. Jíša, 7. M. Veselý, 62. V. Pohorský. Rozhodčí: Josef Svoboda. Bez karet. Diváků: 70. Poločas: 1:0.


FC Graffin Vlašim: Doleček (46. Toma) - J. Pohorský (57. Janda), Šilhavý, Vosický, Císař - Sedláček (57. Vaník), Juhász, Růžička, O. Průcha (46. Černohlávek) - M. Veselý (46. J. Jíša), L. Petrů (46. V. Pohorský). Trenér: Jiří Veselý.


SK Marila Votice: M. Soukup - M. Budil, Málek, Sysel, Baťha (46. Honka) - Malina (46. Slabý), Rezek, daniel, Bareš - Bartolšic, Houška (46. Dohnal). Trenér: Ivan Pihávek.

 

Práce, brigády | Sázení na sport | Webhosting od 19 Kč | Doména .CZ za 230 Kč! | LCD televize | Nábytek | Stránky zdarma |
Přílohy
  • V Kácově
    V Kácově

  • V Kácově
    V Kácově

  • V Kácově
    V Kácově

  • V Kácově
    V Kácově

  • V Kácově
    V Kácově

  • V Kácově
    V Kácově

  • V Kácově
    V Kácově

  • V Kácově
    V Kácově

  • V Kácově
    V Kácově

  • V Kácově
    V Kácově

 
šup nahoru