Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Poříčí - Hvozdnice 4:3
Poříčí - Hvozdnice 4:3
Dorost - Žebrák
Dorost - Žebrák

Trenér Ivan Čabala hodnotil

Datum: Úterý 3.7.2007 07:20 - aktualizováno: Úterý 3.7.2007 09:23Zobrazeno: 3166x
Redaktor deníku Pavel Šimáček zpovídal trenéra Votic Ivana Čabalu.

Záchranářská mise byla splněna, přesto není trenér Votic spokojen

 

Nováček fotbalové divize A SK Marila Votice se díky třináctému místu v soutěži udržel. „Úkol jsme sice splnili, ale stále je co zlepšovat. Kluci mají navíc, než předvedli," dodal k záchraně trenér Ivan Čabala.


K mužstvu, které bylo na čtrnácté, sestupové příčce po podzimu, jste přišel v zimě jako nový impulz pro hráče a měl jste společně s již bývalým trenérem Miloslavem Kohoutkem dovézt mužstvo k záchraně. Jenže během února Kohoutek odešel, s tím, že nechce dělat asistenta. Mrzelo vás to?


Jistě, protože jsem to nečekal. Myslel jsem, že si spolupráci rozdělíme. Párkrát udělal přípravu on, někdy já, takže jsem si myslel, že to bude fungovat. Jenže on nic neřekl a odešel, což mě naštvalo.


Začátek jara se vám docela povedl, pět zápasů jste neprohráli a uhráli jedenáct bodů.


To bylo perfektní. Hráli jsme s mužstvy ze spodku tabulky a body byly pro nás velmi důležité, abychom se od případných konkurentů mohli odpoutat.


Poté ale přišlo období s kolísavými výsledky.


Přišli „silnější" soupeři. V některých zápasech jsme si poradili (Klatovy, Horažďovice), ale s vyrovnanými mužstvy jsme měli překvapivě problémy a čekal jsem od kluků více.


Nemohlo být příčinou, že mužstvo bylo skoro zachráněné a hráči měli malou motivaci?

V prvních zápasech se každý chtěl ukázat. Vyšlo to a přivezly se body i z venku. Najednou jsme byli sedmí. Postupem času přišla zranění, nedostatek hráčů, pokles motivace a uspokojení.


Závěr jste měli špatný a čtyřikrát prohráli.


Z toho jsem strašně zklamaný a takhle jsem si závěr nepředstavoval. Zbytečně jsme hazardovali se jménem Votice. Na soupeře jsme měli, ale vždy prohráli. Udělali jsme chybu a hned jsme dostali gól, soupeř vyrobil čtyři a branku nedostal. Votice jsou v tomhle asi zakleté. Hodně všemu napomohla nekoncentrovanost hráčů, kteří si mysleli, že se nemůže nic stát. Doplatily jsme na individuální hrubky i zkušených hráčů.


Voticím se přesto povedl cíl daný před sezonou, zachránit soutěž. Jste spokojený?


Nejsem. Začátek výborný, prostředek průměrný a závěr mě strašně zklamal. Kluci mají navíc, jen to na place odevzdat. V létě, i když je krátká příprava, zapracujeme na něčem jiném. Takhle přeci nemůžeme hrát, přijde bouřka. Fanoušci, kterým bych chtěl poděkovat, s mužstvem jezdí i na zápasy ven, a proto je kluci nesmí laxním přístupem ztratit.


Jak vám pomohl bývalý ligový kanonýr Horst Siegl?


Určitě a kluci ho brali. Dokáže zklidnit hru a umí podržet balón. Klobouk dolů před ním, že s námi jel dvakrát velkou dálku do Trstěnic, protože se jednou nehrálo. Hlavně v zápasech doma byl přínosem a měl by pokračovat dál.


V zimě přišly do mužstva nové posily Maron, Málek, Malina a Bartolšic. Pomohly týmu?


Určitý přínos přinesly, pomohly, přesto jsem někdy očekával víc. Bartolšic se v zimní přípravě dobře jevil, ale zranil se na začátku sezony a naskočil až v závěru. Malina je mladý kluk, který potřebuje stále hrát. Maron je hračička, ale když dostane prostor, tak toho umí využít. Bohužel v některých zápasech mě strašně zklamal, přesto u něj plusy převládají. Málek jako bránící záložník nám také dost pomohl.


Zůstanou ve Voticích?


Všichni se vracejí na letní přípravu do svých klubů, přesto, pokud by se nechytli, tak projevili u nás zájem hrát.


Již máte pro novou sezonu vyhlédnuté posily?


Chtěl bych do každé řady jednoho hráče. Navíc nevím, zda brankář Solnař bude pokračovat. S některými novými hráči jsem mluvil a měli by se na prvním tréninku objevit. Do mužstva jsem pozval i vycházející dorostence.


Spekulovalo se o tom, že Votice budou v nadcházející sezoně hrát ČFL místo příbramského béčka. Proč to padlo?


To je otázka na majitele pana Šedivého. Já jsem mu svoje plusy i mínusy řekl, převládaly ale negativa. Šestnáct kvalitních hráčů by muselo být dennodenně na hřišti, což bohužel v současné chvíli ve Voticích není možné. Navíc se jezdí velké dálky, většina mužstev hraje dopoledne a muselo by se jezdit den předem. To není sranda. Byl jsem proti a ve Voticích bych jako trenér skončil, protože bych nemohl čtyřikrát týdně, kvůli pracovnímu vytížení, jezdit na tréninky.


Kdy vám začíná příprava?


V úterý 3. července začínáme poznávacím tréninkem, 7. července hrajeme modelovaný zápas s dorostem a béčkem a 10. července jedeme natvrdo.


Jaké máte přípravné zápasy?


Ve středu 11. července hrajeme ve Vlašimi, v sobotu 14. července v Příbrami s ligovým dorostem, ve středu 18. července v Příbrami s druholigovou Marilou, v neděli 22. července v Táboře a ve středu 25. července s béčkem Sparty Praha. V neděli 29. července odehrajeme doma pohárové utkání s Bohemians Praha a generálku na mistrovská utkání bychom měli mít ve středu 1. srpna na Meteoru Praha.

Pavel Šimáček

Přílohy
  • Trenér
    Trenér

Související skupiny
 
šup nahoru