Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Benešov B - Votice
Benešov B - Votice
MARILA - Hořovicko
MARILA - Hořovicko

Tajně jsem doufal

Datum: Sobota 3.7.2010 09:38 - aktualizováno: Neděle 4.7.2010 22:19Zobrazeno: 1481x

Tajně jsem doufal v postup, říká trenér Votic Pihávek

Votice /ROZHOVOR/ - Fotbalisté MARILY Votice skončili na bronzové pozici v divizi, skupině A. „Vzhledem k průběhu soutěže je třetí místo zasloužené. Mužstvu patří velký dík za odvedenou práci,“ pochválil své ovečky trenér Ivan Pihávek.

Autor: Pavel Šimáček

 

Po podzimní čtvrté příčce jste poskočili po jarní části na konečné třetí místo. To byl asi strop mužstva nebo jste pomýšlel s mužstvem výše?

Tajně jsem doufal v postup třeba z druhého místa za jasně kralujícím béčkem Příbrami. Musím ale přiznat, že vzhledem k průběhu soutěže bylo pro nás třetí místo zasloužené.

Jaro jste ale nezačali dobře, prohráli dvakrát doma s Meteorem Praha a Kunicemi a remizovali na hřišti béčka Dukly Praha. To Vám asi nebylo dobře po těle?

Vstup do jara byl kamenem úrazu, proč jsme se neumístili v tabulce lépe. Zklamáním pro mě byl hlavně výkon s Meteorem. V dalších dvou utkáních jsme soupeře přehráli, ale nezvítězili. Problémem bylo úspěšné zakončení.

V dalším zápase s Domažlicemi přišel zlom, mužstvo vyhrálo 5:0, nastartovalo sérii sedmi zápasů bez porážky a dokonce mělo i pět zápasů bez obdržené branky. Co stálo za přeměnou?

Přehrávali jsme mužstva herně a bylo jen otázkou času, kdy se dostaví požadovaný úspěch v podobě branek. Důležitým faktorem také bylo udržení dobré herní pohody po předešlých neúspěších.

Vyšvihli jste se na třetí místo, na kterém jste zůstali bez větších problémů až do samotného závěru, což vás jistě potěšilo.

Třetí místo jistě potěší a musím říci, že svému mužstvu jsem věřil a patří jim za to tímto velký dík za odvedenou práci. A také by toto jistě nešlo bez podpory vedení klubu, kterému také děkuji.

Dostali jste 29 branek, méně než druhé béčko Příbrami. Je defenziva pro to hlavní nebo to vyplývá z kvality hráčů, že i když se hraje ofenzivně, dokáže hrát vzadu na nulu. Nebo to bylo tím, že jste moc obrannou čtveřici neměnil?

V obou případech máte pravdu. Snažil jsem se obranou čtveřici neměnit, což mělo za následek výbornou souhru defenzivních hráčů, ale také zvyšující se výkonnost hlavně středních obránců. Tito hráči mají již jistě vyšší ambice, než je divizní soutěž. Naši obránci byli základem naší ofenzivní činnosti.

V ofenzivě jste nastříleli 48 gólů jako páté nejlepší mužstvo v soutěži. Vyložený kanonýr Vám ale chyběl, když nejlepší střelec Horváth vsítil devět gólů, ale jen dva na jaře. To jste asi od něj čekal víc?

Samozřejmě. Ale i on měl problémy zdravotního rázu. S problémem koncovky se potýkalo celé mužstvo, takže i Martin Horváth. Klíčovým momentem bylo dlouhodobé zranění Dušana Lizáka.

Který zápas považujete na jaře za nejlepší a na který byste naopak zapomněl?

Rád bych zapomněl na utkání s Meteorem a vyzdvihl bych všechny tříbodové zápasy z venku, hlavně v derby s Benešovem, kde jsme sehráli velmi úspěšnou partii.

Mužstvo se před jarní částí moc nezměnilo a přišli jen útočně ladění hráči Vojta Pohorský a Pavel Borkovec. Jak je hodnotíte a zůstanou ve Voticích i nadále?

Vojta Pohorský se zapojil asi až od čtvrtého zápasu jarní soutěže a musím vyzdvihnout jeho cit pro zakončení v pokutovém území, což nám několikrát dokázal v mistrovských utkáních. Pavel Borkovec k nám přišel do delší pauze zaviněné zraněním z Vlašimi, měl výborný vstup do soutěže, kdy předváděl velmi kvalitní výkony. Oba dva musím pochválit, byli pro nás přínosem. Doufám, že se nám oba hráče podaří udržet v kádru.

V letní přípravě se jistě budete chtít poohlédnout po posilách nebo zůstane mužstvo pohromadě a jste s ním spokojený?

Budeme se snažit kádr rozšířit. Hlavně usilujeme o mladé kluky, protože někteří hráči se jistě vrátí z hostování do svých mateřských klubů.

Odejde někdo z Votic?

Zatím nevím.

Během jara se spekulovalo o spojení Vlašimi a Votic, to již asi padlo?

Není v mých kompetencích se k této otázce vyjadřovat.

Kdy Vám začíná letní příprava, na co se budete chtít zaměřit a jaké sehrajete přípravné zápasy?

Příprava začíná 7. července a bude zaměřena jako každá letní na sehrání mužstva. Přípravné zápasy jsou zatím domluveny se Sezimovým Ústím, Pískem, Novým Bydžovem a další zápasy jsou ještě v jednání.

Konečné tabulky DIVIZE

Přílohy
  • trenér Pihávek
    trenér Pihávek

 
šup nahoru