Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Regions Cup Votice
Regions Cup Votice
dorost-Petrovice
dorost-Petrovice

Sedlčany ve Voticích slehly

Datum: Úterý 12.2.2013 07:04 - aktualizováno: Úterý 12.2.2013 07:08Zobrazeno: 1882x

Votický fičák odfoukl pět míčů do sedlčanské sítě

Votice – Účastník fotbalové I. B třídy, SK Votice předvedl ve druhém poločase fičák, ze kterého se Sedlčanům, hrající krajský přebor ještě teď točí hlava. „Rozhodla naše lepší kondice, Sedlčany úplně ve druhé půli kondičně odešly," dodal k pěti gólům v hostující síti po přestávce trenér Votic Martin Bárta.

VOTICE – SEDLČANY 5:2

Zápas ale nerozjeli domácí dobře. I když nebyli favoritem, tak vyrobili v prvním poločase ve 13. a 37. minutě dvě hrubky, které soupeř potrestal. „ Karel Pohan šel na postě skoro posledního do kličky, hráč mu míč vypíchl a skóroval. Před druhým gólem jsme chybovali na naší levé straně a protihráč toho využil," popsal dvě gólové situace v prvním dějství Martin Bárta, ze kterých neměl radost a dodal ke zbytku poločasu: „Po prvním brzkém gólu jsme se dostali do hry, převzali iniciativu, ale bohužel podruhé inkasovali."

Votice vážněji zahrozily až těsně před přestávkou, když Štork po přihrávce Bareše napálil břevno sedlčanské branky.

Sedlčany se nestačily divit

Po přestávce ale přišel ze strany Votic uragán, ve kterém bolelo hráče Sedlčan za krkem, jak kolem nich svištěly domácí útoky, které byly mezi 68. – 90. minutou pětkrát zakončeny góly. Nejprve orazítkoval Jonszta hlavičkou tyč a Homolka netrefil branku, aby Otradovec po přihrávce Homolky načal votickou kanonádu. Následně Viskup po přihrávce Čupra, dvě trefy Šedivého po asistencích Homolky a dílo dokonal výletem stoper Čupr po narážečce s Pohanem a následném sóle. Hosté za celý poločas měli jen jeden vážnější brejk zakončený vedle branky.

„Druhou půli jsme začali ofenzivně, napadali a doráželi soupeře a začalo nám to tam padat. Vstřelili jsme pět gólů, což je pěkné a zápas tak byl z naší strany, až na některé individuální chyby, docela povedený," měl radost Martin Bárta a poznamenal: „Kluci byli sice po první půli zklamaní, ale ve druhé pochopili, že musí být agresivnější a nebezpečnější vepředu."

Střelecká potence ve druhém poločase kormidelníka Votic potěšila. „Soupeř odešel a přestal být nebezpečný dopředu. Navíc jsem vyměnil oba hroty a kluci hru oživili. Předváděli jsme pěkné akce, které jsme zakončovali góly. V podstatě jsme skoro všechny příležitosti proměnili," radoval se Bárta.

Stoper Čupr svým výletem překvapil

O pět branek se podělili čtyři střelci – dvakrát Šedivý a po jedné brance Viskup, Otradovec, Čupr. Posledně jmenovaný, votický zkušený stoper, se ale překvapivě netrefil ze standardní situace, ale po sóle. „Dvě minuty před koncem vyjel z pozice stopera, vyměnil si balón s Karlem Pohanem. Soupeř nás vystavoval do ofsajdu, ale nereagoval na jeho náběh z druhé vlny, a tak šel Martin sám na bránu a uklidil míč do sítě," popsal gólovou akci stopera, která mile překvapila trenéra Bártu a nejen jeho.

Vysoká výhra nad soupeřem o dvě třídy výš je pro Votice pěkným počinkem v přípravě, ale kouč výhru nepřeceňuje. „Výsledek 5:2 s krajským přeborem je velmi dobrý, ale musíme být opatrnější, protože máme ve hře ještě individuální chyby, které mě trápí," varuje a dodává: „Za krátkou dobu, co jsem u mužstva, tak kluci nabrali fyzičku, hlavně na soustředění, a ti co mají plný počet tréninků vidí, že budou na sezonu dobře připraveni."
Na hřišti se neobjevili v předchozích hráči základní sestavy Michal Budil a Jan Kolář. „Nechal jsem je odpočinout. Honza Kolář má lehčí výron kotníku ze zápasu s Příbramí a Michal Budil má problémy s ramenem," odtajnil kouč a měl radost z návratu útočníka Milana Jonszty na hřiště po zranění klenby nohy: „V útoku byl znát a měl tam dobré věci."

Branky Votic: 74. a 79. Šedivý, 68. Otradovec, 72. Viskup, 90. Čupr. Poločas: 0:2.

Votice: Soukup – Říha, Dušátko, Čupr, Šlejmar (46. Otradovec) – Viskup, Pohan, Neuberg, Bareš – Jonszta (63. Šedivý), Štork (46. Homolka).

V sobotu nastoupí Votice ve 14 hodin na umělé trávě proti Teplýšovicím.

Autor: Pavel Šimáček

 

Přílohy
  • Votice-Sedlčany
    Votice-Sedlčany

Související skupiny
 
šup nahoru