Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto



Válek Tomáš - 1954
Válek Tomáš - 1954

První finále prohra

Datum: Čtvrtek 22.5.2014 16:31 - aktualizováno: Čtvrtek 22.5.2014 17:06Zobrazeno: 1271x

Votická pohárová jízda se zadrhla na Jílovišti

Votice - První finále Středočeského fotbalového poháru se votickým fotbalistům nepovedlo. V domácím prostředí nevstřelili branku, naopak Jíloviště zamířilo dvakrát přesně a udělalo si slušný náskok před odvetou.

VOTICE - JÍLOVIŠTĚ 0:2

První střelu na branku sice vyslal domácí Podhorský, ale brankář Vahala si s ní poradil. To bylo ze strany Votic za první poločas vše, vázla jim rychlá kombinace, a tak hostům stačilo dobře bránit a vyrážet do brejků, ze kterých byli velice nebezpeční. Brankář Tůma se musel činit, aby uchránil svou svatyni, před gólovými střelami, když dvakrát Rezka vychytal, nejprve jeho ránu vyrazil na roh a podruhé mu chytil sólo. Další šance Rezka skončila po brejku vedle, kam dopadl i míč po trestném kopu. Hosté se přeci jen ale dostali do vedení, když ve 33. minutě zaváhal Tůma po dlouhém pasu s vyběhnutím, následně střelu F. Janouška sice vyrazil, ale na dorážku nestačil.

Ihned po přestávce nebezpečný Rezek opět unikl votické obraně, ale pálil vedle. Lépe se vedlo o chvilku později Balcarovi, jenž po chybné domácí rozehrávce, dostal kolmici za obranu a po sóle prostřelil Tůmu. Že Rezkovi nebylo přáno, bylo vidět v 56. minutě, když se dostal do dalšího sóla, které mu překazil Tůma. Domácí hráli dopředu mizerně, až v závěrečné čtvrthodině se probudili a dostali se do zakončení, ale Šlejmar pálil vedle, Viskup a Štork po centrech zamířili nad, ránu Šlejmara po odraženém rohu Čupra zázračně vyrazil Vahala a když se neujala ani „bílkovická prda" Bareše, tak šli domácí hráči do kabin se sklopenými hlavami.

„Brankově jsme se neprosadili a soupeř nás potrestal z brejků. V první půli jsme nebyli vůbec nebezpeční, vyhýbali jsme se soubojům, naši útočníci se do šancí nedostávali a brankáře ohrozil jen záložník Podhorský. Hosté měli nebezpečné brejky a jeden proměnili. Ve druhé půli jsem prostřídal, ale na začátku nám soupeř dal druhý gól z brejku. Až v závěru jsme se dostali do nějakých šancí, ale nebyli jsme na správných místech," povzdechl si po zápase trenér Votic Martin Bárta a dodal směrem k odvetě: „Pro soupeře je to dobrý výsledek, ale my se nevzdáváme a pokusíme se o to samé u nich."

Branky: 33. F. Janoušek, 51. Balcar. Rozhodčí: Kabyl. Bez karet. Poločas: 0:1.

Votice: Tůma - Říha (55. Homolka), Šlejmar, Čupr, Bareš - Jonszta (46. Budil), Kolář, Podhorský, Viskup - Němeček (68. Kramný), Štork (84. Slunečko).

Autor: Pavel Šimáček

FOTOGALERIE

Přílohy
  • Votice - Jíloviště
    Votice - Jíloviště

Související skupiny
 
šup nahoru