Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Dorost - Louňovice
Dorost - Louňovice
memoriál
memoriál

Příprava A: Písek - MARILA 3:1 (3:0)

Datum: Pondělí 5.3.2012 07:35 - aktualizováno: Pondělí 5.3.2012 07:42Zobrazeno: 1655x

Votického kouče Pihávka trápí defenziva, navíc přišel o Čupra

Písek – Generálku na mistrovská utkání sehráli divizní fotbalisté Votic s třetiligovým Pískem a přestože prohráli trenér Ivan Pihávek byl poměrně spokojen. „Zápas splnil svůj účel a mužstvo mě výkonem poměrně potěšilo. Vytvořili jsme si řadu šancí a při troše štěstí mohl být výsledek opačný,“ řekl po generálce votický stratég.

PÍSEK – MARILA VOTICE                  3:1     

Votice, než se na písecké umělce rozkoukali, prohrávali v 10. minutě 0:2 po zakončení kanonýra Zušťáka a hlavičce Kohúta. „Musíme zapracovat na tom, aby hráči vstupovali do zápasů koncentrovanější. To je náš stálý problém, navíc se přidá špatná defenziva, kde se potřebujeme sehrát, a kvalitní soupeř vás potrestá,“ ví Pihávek, kde má tým rezervy.

Následně Votice vyrovnaly hru a vypravovali si i šance, ale Barešovi v poslední chvíli míč odskočil, Haas vyprášil rukavice brankáři Kučerovi a Dorážku Veselého vyrazil obránce z brankové čáry a sólo Veselého zneškodnil gólman Písku.

A tak přišel na řadu jako s Benešovem Zušťák, kterému stačila chvilka volnosti při brejku a bylo to 3:0. „Je to škoda, šance byly, ale chybělo i trochu štěstí,“ žehral na koncovku Pihávek.

Ihned po přestávce se hosté konečně dočkali gólu, když míč po rohu uklidil do sítě ligista Příbrami Tomáš Pilík. Následně se již skóre nezměnilo.
„Zápas mi ukázal, že směrem dopředu to nebylo špatné, ale musíme zapracovat na defenzivě, kde jsme zbytečně inkasovali tři góly,“ má jasno kouč, který slepuje defenzivu celou zimu a aby toho nebylo málo, přišel o dalšího obránce: „Martin Čupr si asi natrhl lýtkový sval a na začátek jara určitě nebude k dispozici.“

Z Příbrami přišli na pomoc Voticím Tomáš Pilík, který nemohl v lize nastoupit pro čtyři žluté karty a Alexandr Andrejevič. „Oba zahráli celkem slušně,“ dodal k posilám Pihávek.

Zápas na písecké umělce votický kouč přivítal. „Asi na ní odehrajeme prvním mistrák s Čížovou, tak jsme si na ní potřebovali zvyknout, protože je jiná než ve Voticích,“ podotkl a řekl směrem k prvnímu jarnímu zápasu: „Příbram hraje v pondělí v televizi, a my v sobotu v Čížovou, takže doufám, že nějaké posily z Příbrami dojdou. Hlavně musíme nějak poskládat obranu, prostě opět jako celou zimu budeme improvizovat.“
Ivan Pihávek ale moc spokojený se zimní přípravou není. „Fotbal se hraje v jedenácti a ještě jsou nějací náhradníci. Jenže když se vás schází osm, devět na tréninku, tak to nemá určitě správný efekt a nebyla standardní. Museli jsme udělat maximum, aby měla hra v mistrovských utkáních nějaké parametry,“ posteskl si.

Branky: Zušťák 2, Kohút – T. Pilík. Poločas: 3:0.

Votice: Novák – Viskup, Fajtl, Andrejevič, Čupr – Valtr, Pilík, Polodna (72. Matějka), Veselý, Bareš – Haas (70. Töre). 

Autor: Pavel Šimáček

FOTOGALERIE - JAN ŠKRLE

 

Přílohy
  • FC Písek - MARILA
    FC Písek - MARILA

    Polodna, T.Pilík a Malý

Související skupiny
 
šup nahoru