Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

dorost - Jankov
dorost - Jankov
Tuchlovice-Votice
Tuchlovice-Votice

Pihávek: Prohru ve Vlašimi bych chtěl vymazat z paměti

Datum: Středa 22.12.2010 21:41Zobrazeno: 1132x

Votice /ROZHOVOR/ - Divizním fotbalistům SK Marily Votice se podzimní část poměrně vydařila, což potvrzuje čtvrté místo. Přesto by trenér Ivan Pihávek jeden zápas vymazal ze své paměti.

Autor: Pavel Šimáček

 „Na zápas ve Vlašimi budu ještě dlouho nerad vzpomínat a porážka mě stále trápí,“ smutní při vzpomínce na okresní derby votický kormidelník.

Po podzimu jste na čtvrtém místě. Jste s umístěním spokojen?

Umístění je vcelku uspokojivé, avšak bodový rozdíl na první mužstvo je značný.

Mužstvo se přes letní přestávku moc nezměnilo, přesto jste měli úvod sezony neslaný nemastný a uhráli z šesti zápasů jen sedm bodů. Čemu to přičítáte?

Převážně jsme dopláceli na individuální chyby hráčů. Navíc jsme měli kapku smůly, že tyto chyby dokázal soupeř vždy potrestat. Bylo pro nás těžké neustále otáčet skóre zápasů. Avšak náš herní projev nebyl špatný, chyběla nám jen střelecká potence.

Po kanonádě se Zličínem 8:1 jste odehráli výborný zápas Ondrášovka cupu s mistrem ligy Spartou Praha, která horko těžko vyhrála 1:0. Berete tyto dva zápasy jako nejlepší z podzimu?

Před zápasem se Zličínem přišel Honza Svátek z Českých Budějovic, se kterým přišel větší tlak v zakončení, což se právě ukázalo v tomto zápase. Mužstvo se dostalo do pohody, a to se odrazilo i v zápase se Spartou Praha.

Forma se zvedala, přesto jste prohráli ve Vlašimi, to vás asi muselo mrzet, zvláště, když jste soupeře ve druhém poločase drtili. Neměl jste obavy, že se nevýrazné výsledky vrátí?

Na tenhle zápas budu ještě dlouho nerad vzpomínat. Soupeř se dostal do vedení po našich neuvěřitelných individuálních chybách. Přesto jsme se snažili zápas zkorigovat, vytvořili jsme si drtivý tlak a nespočet šancí, ale zápas jsme i tak prohráli. Na sebevědomí mužstva to ovšem nemělo vliv, z hráčů sršela jistota.

Výhra nad Táborem vás nastartovala a z posledních devíti zápasů jste jen prohráli doma se Strakonicemi, získali 18 bodů a porazili dokonce doma 2:0 suverénní Domažlice. Co mužstvu pomohlo k lepším výsledkům?

Hlavně zklidnění emocí po zápase s Vlašimí. Soustředili jsme se na svůj výkon, hraní své hry. Věděli jsme, že se stoprocentně disciplinovaným výkonem přijdou i výsledky.

Který podzimní zápas byste nejraději vymazal z paměti a který naopak byste si uchoval v mysli, co nejdéle?

Vymazal bych Vlašim a v paměti (hlavně hráčů) by měl zůstat zápas se Spartou, aby si uvědomili, jaký fotbal jsou schopni produkovat.

Kde vidíte rezervy v mužstvu?

Zdokonalovat můžeme úplně všechno, ale trpěli jsme v zakončení.

Tým během sezony doplnil zkušený útočník Jan Svátek a černý záložník Erik Kwame. Jak jste byl s jejich výkony spokojen a zůstanou ve Voticích?

Erik Kwame odváděl velmi dobré výkony a Honza Svátek měl výkyvy zápasové výkonnosti, ale oba byli pro nás v danou chvíli přínosem. Oba jsou členy prvoligových mužstev, tak zatím nejsem schopen říci, zda zůstanou ve Voticích.

Počítáte s posílením mužstva v zimní přípravě nebo budete pracovat s hráči, kteří jsou v kádru?

Určitě se pokusíme kádr rozšířit. Už teď na tom pracujeme.

Kdy začínáte zimní přípravu a s kterými soupeři budete hrát přípravné zápasy?

Zimní příprava začíná 12. ledna 2011 a v přípravných zápasech máme domluvené zápasy od krajského přeboru až po druhou ligu – Sparta Praha B, Sezimovo Ústí a další.

 

 
šup nahoru