Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Heřmaničky - Budenín
Heřmaničky - Budenín
Dorost starší - Poděbrady
Dorost starší - Poděbrady

Ondrášovka CUP - postup

Datum: Středa 28.7.2010 17:51Zobrazeno: 1272x

Votice - Divizní fotbalisté Marily Votice porazili v 1. kole Ondášovka cupu nováčka divize Polepy nejtěsnějším rozdílem, když jim postup do 2. kola zajistil již v úvodu Pohorský. Diváci se tak na začátku září můžou těšit ve Voticích na mistra ligy Spartu Praha.

Autor: Pavel Šimáček

reklama

ARILA  Votice - Polepy  1:0

V prvním poločase se hrál na hřišti posetými loužemi svižný fotbal, ve kterém se brankáři nenudili. Úvodní projektil vyslal z 25 metrů polepský Müller a Mašín vyrazil míč z pod břevna na roh. Ve 4. minutě ale udeřilo na druhé straně. Ránu Waltera vyrazil Procházka jen před sebe, kde číhal Pohorský a hlavou pohodlně poslal míč do sítě. V tu chvíli si asi nikdo na stadionu nemyslel, že je s gólovými hody konec. Nicméně útočný fotbal pokračoval, hostující pokusy Suchánka skončily vedle a v náruči Mašína a Müllerova dělovka zasvištěla nad břevnem votické branky. Domácí byli nebezpečnější a do kabin mohli odcházet s větším náskokem, ale aktivní pravý obránce Viskup nejprve protáhl Procházku, podruhé pálil těsně nad a potřetí skončila tečovaná rána na spojnici tyče a břevna, dvě hlavičky staronové posily Janů po rozích Knoblocha vyrazil Procházka a dvě střely Lizáka, opět po rohu, vyrazil Vaňkát z brankové čáry.

Do druhé půle vstoupili domácí aktivněji, ale hlavička Faitla po rohu Knoblocha skončila nad, ránu Knoblocha z dobré pozice vyrazil Procházka bravurně na roh a penaltový zákrok Suchánka na Pohorského neviděl snad jen hlavní rozhodčí Hlaváč. Poté se hra zklidnila, Votice kontrolovaly těsné vedení a hosty do šancí nepouštěly. Naopak dvakrát mohly zvýšit, ale Knobloch po špatném výhozu brankáře trefil boční síť a střelu Horvátha vyhlavičkoval z prázdné branky Suchánek. Ten mohl v závěru zápasu vyrovnat po trestném kopu z poloviny hřiště, ale Mašín při jeho hlavičce Votice podržel.

„Hra byla vyrovnaná a obě mužstva se o výhru porvala. Stál proti nám kvalitní, zkušený soupeř, ale pokud bysme v první půli proměnili padesát procent šancí, tak byl brankový rozdíl větší. Ve druhé půli si soupeř snažil vytvořit větší tlak, ale kluci v obraně v čele s novou tváří Vencou Janů si s ním poradili, a hosté měli jen v závěru závar po standardce. Jsme ve fázi těžké přípravy a během sedmi dnů jsme odehráli třetí těžké utkání, takže jsem rád, že jsme ho zvládli a postoupili,“ měl radost po zápase trenér Votic Ivan Pihávek.

Kouč se již těší Spartu Praha. „Pro fanoušky, vedení a hráče je to odměna, že si mohou zahrát proti mistru ligy. Chci aby si hráči zápas užili, zahráli si fotbal a ze soupeře se nepo...li. Čekáme velkou diváckou kulisu a stejně jako před dvěma roky to bude doufám fotbal až do poslední minuty,“ věří, když se Slavií prohráli 1:2, ale zároveň varuje: „Jako sedmnáctiletý jsem v Příbrami dostal v poháru od Sparty devět gólů před desetitisícovou návštěvou. Na druhou stranu jsem s Příbramí i přes Spartu postoupil na penalty.“

Branka: 4. Pohorský. Rozhodčí: Hlaváč. ŽK: Müller (P). Diváci: 170. Poločas: 1:0.

SK Marila Votice: Mašín – Viskup, Janů, Faitl, Bareš – Houška (82. Řehák), Knobloch, Horváth, Walter – Pohorský (68. M. Budil), Lizák.

Polepy: Procházka – Vaňkát (70. Zelenka), Hrabal, Suchánek, Karkoš – Slezák (74. Hůrka), Paták, Kmoch, Javorek – Křelina, Müller.

 

 
šup nahoru