Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Votice v roce 1968 před utkáním se Slavií
Votice v roce 1968 před utkáním se Slavií
Trenér Ivan Čabala naplánoval zimní přípravu
Trenér Ivan Čabala naplánoval zimní přípravu

Očima trenéra Pihávka

Datum: Sobota 16.6.2012 10:16 - aktualizováno: Sobota 16.6.2012 10:19Zobrazeno: 1560x

Umístění je slušné, říká kouč Pihávek

Votice – Divizní fotbalisté Marily Votice již s předstihem uzavřeli letošní ročník a nikdo už je nesesadí ze čtvrtého místa. „Po peripetiích, které nás během sezony potkávali, je umístění velmi slušné," hlásí trenér Ivan Pihávek.

Je pro Vás čtvrté místo dobrým výsledkem v sezoně nebo jste očekával, že se poperete o postupové příčky?

Vzhledem k tomu, jaké nás v jarní části soutěže potkávali peripetie, je umístění velmi slušné. Na druhou stranu je škoda, že jsme postupujícím adeptům více neznepříjemnili život.

Ač jste v zimní přípravě trénoval s malým počtem hráčů, tak se Vám začátek jarní části vyvedl a i když jste prohráli první zápas doma s Hořovickem, následně čtyři vyhráli. Čím to bylo?

V tomhle úseku soutěže jsme se vezli na vítězné vlně jen díky tomu, že se nám vyhýbala zranění a celý kádr byl zdráv.

Jenže už od domácí remízy s Českým Krumlovem, to začalo ve hře skřípat následně jste čtyři zápasy prohráli, když jste dostali dardu 1:6 na béčku Slavií Praha a prohráli doma s Benešovem 0:2. Zvláště s okresním rivalem musela asi prohra bolet nebo se mýlím?

Máte pravdu, v této nešťastné části soutěže se nám stalo, že vypadli ze hry klíčoví hráči jako Walter, Čupr, Polodna a Veselý. Tím se naše mužstvo výrazně oslabilo a sestavu jsme museli skládat nejen z votického a příbramského dorostu, ale také z votického „B" mužstva.

V posledních šesti utkáních jste byli jako na horské dráze, když výhry s Milevskem 2:0, Táborskem B 5:0 a Štěchovicemi 4:2 střídaly vysoké porážky s Tachovem 0:5, béčkem Dukly Praha 0:5 a Horními Měcholupy 4:7. Co bylo příčinou takových výkonů?

Hlavní příčinou byla dovolená „A" mužstva Příbrami, a tak bylo ukončeno doplňování hráčů pro Votice. Tím se naše problémy prohloubily a horko těžko jsme tvořili základní sestavu znovu z hráčů „B" mužstva Votic a obou dorostů. Tím vázla jak souhra, tak i kvalita hry, hlavně v obraně. Proto jsme dostávali tolik branek. Na druhou stranu bych velice rád poděkoval hráčům, kteří nám v této nešťastné době pomohli, protože bez nich bychom ani nedali dohromady základní sestavu.

Kdo Vás v sezoně hlavně z mladých hráčů potěšil a od koho hlavně ze zkušenějších hráčů jste očekával více?

Na to se mi těžce odpovídá. Určitě bych vyzdvihl Haase,  Říhu a Matějku ze Spartaku Příbram, který také velmi dobře zapadl do mužstva. Kritika není na místě, protože i když se nedařilo, tak všichni hráči do toho dali své maximum.

Jsou Horní Měcholupy podle Vás nejlepším celkem soutěže a postupují zaslouženě?

Určitě disponovali nejširším a kvalitním kádrem a navíc byli doplňováni pravidelně hráči Viktorie Žižkov.

Proč si myslíte, že Benešov nenavázal na výkony z podzimu a na jaře neobhájil pozici lídra tabulky?

Právě oni doplatili na velmi úzký kádr a když přišli zranění, už neměli takovou kvalitu a nepotvrdili výsledky z podzimu.

Během sezony Vám jako farmě skřípala komunikaci s ligovou Příbramí a moc hráčů Vám nechodilo na výpomoc. Co můžete k tomu dodat?

K tomu dodávat nebudu nic.

Bude spolupráce pokračovat i v nové sezoně?

V této době probíhají intenzivní jednání a doufám, že do konce týdne bude jasno.

Již víte, s kým ze stálého kádru, budete pracovat i v nové sezoně a odtajněte, kdo ve Voticích skončí nebo jestli máte vyhlídnuté posily?

Tato otázka je předčasná.

Kdy začínáte s přípravou na novou sezonu?

Měli bychom začínat 5. července seznamovacím tréninkem a poté by měl hned následovat velmi kvalitní turnaj v Borotíně.

Jak budete trávit volno před začátkem nové sezony?

Po tak náročné sezoně hlavně na psychiku si potřebuji vyčistit hlavu od fotbalu. Rodina mě během roku také moc neviděla, tak rád vyjedu mimo Příbram a chvilku strávíme společně v klidu. Ke konci dovolené už budu zase v jednom kole s přípravou na novou sezonu.

EURO: POLSKO – ČESKO, OČIMA IVANA PIHÁVKA

Když podáme výkon na hranici svých možností, tak bychom i za podpory našich fanoušků, měli sobotní zápas s Polskem zvládnout a postoupit do dalších bojů. Doufám, že se hráči ponaučili chyb z předcházejících zápasů, hlavně z utkání s Ruskem, kde měli v obraně strašná okna. Pokud se nad tím, zamyslí, tak budou úspěšní.

Osobně jsme si myslel, že na EURU budeme mít s výsledky problémy od začátku, protože jsem našim hráčům moc nevěřil. Herně jsem věřil, že nepropadneme, ale gólů moc nedáváme a děláme chyby, což se potvrdilo v prvním zápase s Ruskem. Myslím si, ale že nemá cenu kluky zatracovat, každý soupeř je jiný, což se ukázalo s Řekama, které jsme porazili. Jsem Čech, mužstvu samozřejmě fandím a věřím, že s domácími Poláky nepropadneme a uděláme koncentrovaným výkonem pro postup maximum. Osobně si myslím, že nám bude stačit k postupu remíza, protože Rusové neprohrají s Řeckem. 

Autor: Pavel Šimáček

 

Přílohy
  • trenér áčka
    trenér áčka

 
šup nahoru