Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Regions Cup Votice
Regions Cup Votice
žáci starší - Kladno
žáci starší - Kladno

Na Sněžce

Datum: Neděle 23.2.2014 22:07Zobrazeno: 1268x

Votičtí hráči pokořili Sněžku

Votice – „Všichni jsme dojeli v pořádku, nemělo to chybu, jsme připraveni na soutěž a nejvíc na Poříčí," smál se po příjezdu ze soustředění trenér fotbalistů Votic Martin Bárta, kteří ladili formu na mistrovské zápasy I. A třídy (sobota 8. března od 14:30 doma s Poříčím nad Sázavou) nikoli v zahraničí jako ligové celky, ale v Krkonoších v Horní Malé Úpě, kterou si kouč oblíbil.

Do tohoto střediska zajížděl Bárta již jako trenér Benešova a s Voticemi byl zde již podruhé. „Jsou tady lidi ochotní, strava a podmínky na trénování výborné," uvádí trenér, proč se v Horní Malé Úpě již popáté za sebou a poznamenal k letošním soustředění: „Splnilo účel a myslím si, že kluci byli spokojeni. Sice nebylo moc sněhu, přesto jsme byli dvakrát na běžkách, kde byli dva osmikilometrové úseky, kde jsme mohli běhat. Jinak jsme využívali posilovnu, bazén a okolí na běhání. A soustředění jsme završili tradičním výstupem na Sněžku."

Na vrchol Sněžky vylezli všichni

Na nejvyšší horu České republiky (1602 metru nad mořem) prostě trenér Bárta musí prostě s týmem vystoupit, aby se mu na jaře dařilo. I to vidí ve stmelování party, protože to není nic jednoduchého, jak se zdá. „Je to asi 13,5 kilometry, takže i pěšky je to záhul pro hráče. I když byl velký vítr, tak jsem rád, že jsme tam všichni vylezli," hřálo u srdce Bártu, i když mu po cestě asi žádné teplo nebylo a dobře naladěný dodal: „Nikoho jsme naštěstí neztratili, ale také nikoho po cestě nenašli."

V současné době vrcholí Zimní olympiáda v Soči a ani o tu fotbalisté Votic nepřišli a v rámci možností sledovali boje českých sportovců. „Někdy jsme upravili trénink. Hokej se Švédskem jsme po příjezdu viděli celý a s Lotyši jsme se ráno podívali na první třetinu a potom šli trénovat. Zlatou snowboardistu Samkovou jsme viděli jen kvalifikaci. Když jela semifinále a finále tak už jsme byli na cestě na Sněžku," poznamenal kouč, který byl také rád, že má kádr zdravotně v pořádku: „Musím to zaklepat."

Votice posílil bývalý ligista Jan Riegel

Soustředění absolvovalo devatenáct hráčů, včetně čtyř dorostenců, plus trenér Bárta a vedoucí mužstva Jonszta. Přes zimu se změnil kádr jen na postech středních záložníků – skončil Pohan, ale přišly kvalitní posily. Bývalý ligový hráč Příbrami, Drnovic, Mladé Boleslavi a Českých Budějovic, třiatřicetiletý Jan Riegel, jenž má dohromady na kontě 210 startů. Druhou posilou je Miroslav Podhorský z Benešova, který se po zranění rozehrával na podzim v Teplýšovicích.

Zahraje se trenér Bárta za Sázavu?

V neděli v pravé poledne sehrají Votice přípravný zápas se Sázavou, která hraje také I. A třídu, ale skupinu B. „Bylo to narychlo dohodnuté. Měli jsme hrát s Kladnem, ale Ivan Pihávek má problémy s hráči a nedal tým dohromady, a tak jsme narychlo sháněli soupeře. Nejprve jsme měli dojednané na sobotu Chotoviny, které hrají okres, ale nakonec jsme se dohodli se Sázavou na neděli, která v sobotu přijede ze soustředění," ukázal trenér na hektické shánění soupeře.

Bárta má ještě velké dilema, protože je hráčem Sázavy. „Ano, mohl bych proti Voticím nastoupit. Už mi volal Pavel Chuchla (pozn. trenér Sázavy), jak jsem na tom, že mě bude na jaře potřebovat. Jen škoda, že nemůžu hrát první jarní kolo v Ostré, kde trénuje můj kamarád Jarda Tesař, protože v té době hrajeme první mistrák s Poříčím. To si alespoň oťuknu v generálce, kterou hraje se Sázavou," smál se dobře naladěný trenér Votic.

Autor: Pavel Šimáček

 

Přílohy
  • Na Sněžce
    Na Sněžce

 
šup nahoru