Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

S ligovým dorostem
S ligovým dorostem
Rataj Jakub - 1994
Rataj Jakub - 1994

Muži B: Sokol Teplýšovice - SK MARILA Votice [27.8.2011]

Datum: Neděle 28.8.2011 11:19Zobrazeno: 1517x
1:2 (1:1)

Haas vyšplouchl Teplýšovice

Teplýšovice – Úvodní kolo fotbalové I. B třídy mělo na pořadu okresní derby mezi Teplýšovicemi a nováčkem, votickým béčkem, který nakonec díky trefě Haase v závěru zápasu bral všechny body.

Deník/Pavel Šimáček

Do zápasu, který provázela zima a deštivé počasí, vlétli jako uragán hosté a na hřišti vládli. K tomu jim také pomohl rychlý gól kapitána Hájka, který lobem z trestného kopu ze 40 metrů nachytal na hruškách nepřipraveného brankáře Vejvodu. „Chtěl jsem střílet na bližší tyč, protože jsem tam viděl volné místo. Míč se ale nakonec snesl na zadní a brankář už na něj nedosáhl,“ popsal gólový moment střelec.

Gólman Teplýšovic ale následně dvakrát chybu napravil, když zhatil sóla Houšky a Haase. Domácí dvacet minut plnili hostům roli sparingpartnera. Až poté se probudili a začali také ohrožovat do té doby zmrzlého Soukupa. Ottlův trestný kop skončil nad a Podhorský zakončil v dobré pozici slabě. Přesto se Teplýšovičtí dočkali vyrovnání. V 29. minutě si naskočil Chomát na roh Ottla a bylo vyrovnáno. O chvíli později se řítil Dřízal sám na Soukupa, udělal mu kličku, ale balón z úhlu do prázdné branky nedopravil. V závěru poločasu se hra vyrovnala a hrálo se mezi šestnáctkami.

„V prvních patnácti minutách byly jednoznačně lepší Votice a dostali jsme gól po chybě gólmana. Pak nás ale při dvou sólech podržel. Poté jsme hru vyrovnali, i skóre a ještě dvě tutové šance Podhorským a Dřízalem neproměnili,“ dodal k prvnímu poločasu trenér Teplýšovic Petr Chomát.

Ve druhém poločase se zmrzlá hrstka diváků nudila. tak jak skončil první poločas, tak se odehrál skoro celý druhý. Mužstva dopředu nic nevymyslela, brankáři měli minimum práce a zápas spěl k remíze. Jenže přišla 87. minuta, Houška na dlouhou nohu prodloužil míč pro Hasse, který po krátkém sóle přehodil vyběhnuvšího Vejvodu – 1:2. V závěru vrhli domácí všechny síly do útoku, ale vypracovali si jen jednu šanci, ale Král si po dlouhém pasu špatně míč zpracoval a Soukup byl u míče dříve.

„Ve druhé půli jsme hráli vyloženě na brejky, ale bohužel jsme v závěru dostali gól. Vítězství by jsme si nezasloužili, možná ani ten bod, protože Votice předvedly velmi dobrou hru,“ smutnil po zápase Petr Chomát.

„Vyhráli jsme zaslouženě. První půle byla z naší strany velmi dobrá. Ve druhé jsme přestali běhat, hra byla vyrovnaná a hrálo se spíše takticky. Nakonec jsme závěru dali druhý gól. Šancí nebo pološancí jsme měli v zápase víc, než domácí, proto je naše výhra zasloužená,“ měl radost po zápase kapitán votického béčka Tomáš Hájek a pochválil soupeře: „Teplýšovice, i když prohrály, mají dobrý mančaft a myslím si, že se s nimi budeme prát o přední pozice.“

Branky:

Rozhodčí:
Zdeněk
ŽK:
2/1
ČK:
0
Diváků:
50
Domácí:

Vejvoda – Drahota, Veselý, Chomát, Mládek (89. Heřmánek) – Podhorský, Kačírek, Kukač, Ottl (76. St. Škvor), J. Dřízal – Král.

Hosté:

Soukup – Vinduška, Doležal, Šorna, Říha (56. Slabý) – Houška, Kolář, Pohan, Homolka – Hájek (82. Jonszta), Haas.

Související skupiny
 
šup nahoru