Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Jírovice - Votice B
Jírovice - Votice B
Mezno - Jankov
Mezno - Jankov

Muži B: Sokol Kondrac - SK MARILA Votice [13.11.2011]

Datum: Pondělí 14.11.2011 16:04Zobrazeno: 1268x
2:1 (2:1)

Hladová Kondrac porazila bojácné béčko Votic

Kondrac – Souboj dvou předních celků fotbalové I. B třídy přinesl duel mezi třetí Kondrací a čtvrtým béčkem Votic. Zápas nakonec překlopili na svou stranu domácí díky gólům v úvodu.

 

Autor:  Pavel Šimáček

Okresní derby začalo převahou domácích. Kondračtí hráči byli důraznější a v první půlhodině působili lepším dojmem. V 7. minutě došlo k zajímavé situaci. Hostující stoper Pohan přihrál pod tlakem brankáři Soukupovi, ten chytil míč do ruky a byl z toho nepřímý trestný kop. Pavelka bombou prostřelil, vše co mu stálo v cestě a domácí vedli.

Za šest minut Kondrac vedení zvýraznila. Brankář hostů Soukup pod tlakem přihrál míč na nohu Pavlíčkovi a ten svou bojovností dostal balón do sítě.
Po půlhodině převzali otěže zápasu hosté a po dlouhém nakopnutém míči a nedorozumění v domácí obraně snížil hlavou Töre na 2:1.

Ve druhém poločase měly územní převahu Votice, snažily se o nátlakový fotbal, měly více míč na kopačkách, ale do brankových pozic se nedostávaly. Výjimkou byly střely Šorny po zpětné přihrávce nad a bomba Štorka, která minula domácí šibenici.

Kondračtí hrozili především v závěru z brejků. Pavelku v samostatném úniku vychytal Soukup, Vítovský dvě hlavičky v jasných pozicích neusměrnil správně a Pavlíčkova technická střela jen těsně minula hostující branku.

Domácí si již vítězství pohlídali a připsali si cenné tři body proti fotbalovému soupeři.

Trenér Kondrace Jiří Janouš mladší měl po okresním derby radost. „Výborný výsledek, velmi dobrý výkon. Věděli jsme, že Votice mají mladý technický tým, ale první třetinu zápasu jsme byli až překvapivě mnohem lepší. Hráči navázali na výkon ze Zdislavic a naší důrazné hře nechyběla kvalitní finální fáze. Dostali jsme se do dvoubrankového vedení, ale ještě do přestávky hosté snížili. Celý druhý poločas měly Votice častěji míč na kopačkách, ale spolehlivá defenziva je do šancí až na výjimky nepouštěla. Naopak jsme mohli z několika brejků vítězství potvrdit, ale to se nám bohužel nepodařilo,“ a dodal: „Považuji naše vítězství za zasloužené, poněvadž jsme si vytvořili víc jasných brankových šancí. Jedeme na vítězné vlně, atmosféra v kabině je perfektní a věřím, že do Tupadel si poslední zápas hráči nepojedou jenom užít, ale půjdou si poctivou hrou pro tři body. “

Kouč votického béčka Ivan Pihávek, který postrádal zraněné střelce Haase (přetržené vazy v koleni) a Hájka (lýtko), po zápase kroutil hlavou. „Zápas jsme nezvládli hlavně v hlavách, byli jsme na hřiště bojácní, báli se hrát fotbal a jelikož jsme nepodali standardní výkony, odešli jsme poraženi. Domácí byli hladovější po úspěchu, chtěli vyhrát a docílili toho všemi možnými způsoby.“

Branky:
7. Pavelka, 13. Pavlíček – 30. Töre.
Rozhodčí:
Novotný Pe.-Železný, Koleček.
ŽK:
počet
ČK:
počet
Diváků:
počet
Domácí:

Císař - Houdek, Linhart, M. Kubín, Pohorský – Přitasil (68. Nedvěd), Pavelka, T. Kubín, P. Sedláček – Vítovský, Pavlíček.

Hosté: