Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Milín - dorost
Milín - dorost
Poříčí - Hvozdnice 4:3
Poříčí - Hvozdnice 4:3

Muži A: SK Votice - Slovan Velvary [18.4.2015]

Datum: Neděle 19.4.2015 09:16 - aktualizováno: Pondělí 4.5.2015 08:50Zobrazeno: 1037x
2:1 (0:1)

Votice – Ve 21. kole fotbalové I. A třídy, skupiny A, přivítaly v poslední době dobře hrající Votice (před zápasem remíza dvě výhry) lídra tabulky z Velvar a ani ten je nezastavil. Votice se tak dostaly do klidného středu. Naopak hosté poprvé v soutěži prohráli, přesto s velkým náskokem vedou a míří nezadržitelně do krajského přeboru.

VOTICE – VELVARY 2:1 (0:1)

V prvním poločase se hrála opatrná kopaná a na domácích hráčích byl vidět respekt ze soupeře, i když nějakou střelu vyslali na brankáře Majtaníka, ale ten si s projektily Jonszty a Viskupa poradil. Na druhé straně toho hosté také moc nepředvedli a přes votickou hráz se pořádně nemohli dostat, přesto se ujali vedení. Nejprve si Soukup poradil s ranou Šmidrkala, aby další požár po centru uhasil před vlastní brankou Bareš. Ve 32. minutě ale unikl po dlouhém pasu Dvořák a střelou k tyči otevřel skóre – 0:1.

Do druhého dějství vstoupili domácí velice aktivně a hosty zaskočili. Ránu Viskupa ještě gólman kryl, ale na střelu Němečka po vysunutí Slunečkem již nestačil a domácí se radovali z vyrovnání. Následně poprvé a ve druhém poločase vážněji zahrozili Velvarští, ale Červeného střelu po rychlém brejku zpacifikoval Soukup.

V závěru měli Votičtí větší hlad po výhře a Štork po uvolnění pálil nad branku. V 88. minutě přišlo rozhodnutí zápasu. Po autovém vhazování byl faulován Viskup hostujícím stoperem a Čupr z penalty ranou pod břevno rozhodl o překvapivém vítězství Votic.

„První půle byla od nás opatrná a po jedné chybě jsme inkasovali, sami jsme měli jen náznaky šancí. O přestávce jsem klukům řekl, že se dá s Velvary zápas vyhrát, když budou plnit ve druhém poločase pokyny, což se stalo. Hráli jsme zodpovědně, doráželi soupeře, po pěkné akci jsme srovnali a v závěru jsme se z penalty, po faulu stopera na Mariana Viskupa, dostali do vedení, které jsme udrželi. Velice si vážím, že se nám povedlo zápas otočit," radoval se po skolení lídra trenér Votic Martin Bárta a dodal: „Ve Hvozdnici jsme přežili dvě penalty a nakonec uhráli remízu, s béčkem Benešova jsme za stavu 2:2 přežili penaltu a v poslední minutě rozhodli, ve Lhotě nám stačil na výhru jeden gól a teď jsme otočili výsledek s velmi kvalitním lídrem tabulky. Tým má prostě sílu."

Autor: Pavel Šimáček

Branky:
58. Němeček, 88. Čupr (PK) - 32. Dvořák
Rozhodčí:
Radina
ŽK:
1/1
ČK:
0
Diváků:
130
Domácí:
Soukup – Molčík, M. Budil, Sládek, Bareš – Jonszta (69. Jonszta), Čupr, Viskup, Slunečko – Němeček (80. V. Budil), Štork (90. Kramný). 
Hosté:
soupiska
Přílohy
  • votice-velvary
    votice-velvary

Související skupiny
 
šup nahoru