Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

trenér
trenér
Votice B - Přestavlky
Votice B - Přestavlky

Muži A: SK Votice - SK Posázavan Poříčí n.S. [8.3.2014]

Datum: Neděle 9.3.2014 12:07 - aktualizováno: Pátek 4.4.2014 16:23Zobrazeno: 1454x
1:2 (1:2)

FOTOGALERIE

FOTOGALERIE Lenky Břicháčkové

Poříčí vybralo Votice i v deseti

Votice – První jarní kolo fotbalové I. A třídy, skupiny A, přineslo okresní derby mezi šestými Voticemi a jedenáctým Poříčím nad Sázavou. Podzimní zápas skončil bez branek, tentokrát se radovalo překvapivě Poříčí, když o třech bodech rozhodlo již v závěru prvního poločasu. Ve druhé půli, po vyloučení tvůrce hry hostů Havlíčka, si domácí vytvořili tlak, ale hosté bojovností těsnou výhru uhájili. A tak se opět ukázalo, jaký je rozdíl mezi přípravnými a mistrovskými zápasy. Poříčí se přáteláky nedařily, naopak Votice vyhrávaly, ale v mistráku bylo vše jinak.

Zápas rozjeli domácí na výbornou a hned z první vážnější akce skórovali. Budil vyslal do pravé strany Homolku, jehož centr uklidil hlavou do sítě Kolář. Branka jakoby domácí ukolébala, hosté se na hřišti srovnali, převzali iniciativu a začali nebezpečně hrozil. Dvakrát mohl skórovat Havlíček, ale po rohu Haška zamířil nad a poté jeho střelu kryl Soukup. Dalším akcím chybělo lepší zakončení. Domácí zahrozili jen hlavičkou Homolky po trestném kopu Čupra, kterou vyrazil Kumšta na roh a také docílili druhé branky Štorkem, ale po odmávaném ofsajdu, po kterém se na rozhodčího Kauckého velmi zlobili.

V závěru poločasu již hosté svoje snažení dotáhli do gólového konce, když si Trpišovský po přihrávce Haška potáhl míč po šestnáctce a uklidil ho k tyči. Než se domácí vzpamatovali inkasovali podruhé. Po autovém vhazování se na malém vápně otočil okolo obránce O. Páv a na zadní tyči i se štěstím dopravil míč za brankovou čáru R. Říha.

V úvodu druhého dějství měl třetí gól na kopačce Trpišovský, ale osamocený po centru Pohorského přehodil Soukupa i branku. Domácí začali poté přitápět pod kotlem a hnali se za vyrovnáním, blízko k němu měl Podhorský, ale trefil boční síť.

V 71. minutě přišel pro Poříčí kritický moment, když byl po druhé žluté kartě vyloučen tvůrce hry Havlíček. Závěr zápasu se tedy proměnil v domácí dobývání hostující branky. Trenér Bárta nasadil do hry dokonce tři útočníky, ale ani to nepomohlo, když v největší šanci hlavičkoval Budil do břevna a střelu Štorka zlikvidoval Kumšta. Na druhé straně neskončila v síti střela Šimáčka, a tak hosté ubránili výhru, alá prešovský beton, na pokraji sil na zajistili si cenné tři body.

„Prohospodařili jsme třicet minut první půle. Po vstřeleném gólu jsme se dostali do útlumu, neměli jsme ani jeden odražený balón, soupeř nás přehrával ve středu hřiště, což vyvrcholilo v závěru půle, kdy jsme dvakrát po nedisciplinovanosti a individuálních chybách dostali góly. Ve druhé půlce jsme chtěli zápas zvrátit, snažili jsme se být aktivní, k čemuž nám pomohlo vyloučení Havlíčka. Soupeř se v desíti zatáhl, ale my jsme gól nevstřelili, když jsme řešili špatně finální fázi nebo nám gólman Kumšta střely chytil a nebo jsme nastřelili jen břevno. Na druhou stranu i soupeř mohl zvýšit. Prohráli jsme, protože kluci dělali chyby, které normálně v zápasech nedělají," zlobil se po zápase trenér Votic Martin Bárta.

To naopak hrající kormidelník Poříčí Pavel Šimáček byl po vítězství v sedmém nebi. „Výhra je pro nás super a velmi cenná. Sice jsme brzy inkasovali, když jsme propadli na levé straně, ale poté jsme až do poločasu byli více na míči a po zásluze jsme vyrovnali. To, že jsme dali druhý gól ještě do přestávky, byla příjemná nadstavba. Na začátku druhé půle mohl definitivně rozhodnout Kuba Trpišovský, ale obrovskou šanci nedal. Poté nás začali domácí tlačit a po vyloučení Petra Havlíčka jsme již mysleli na to, jak cennou výhru uhájit. To se nakonec díky velké bojovnosti a nasazení povedlo, kdy většina hráčů končila na pokraji sil," radoval se po derby kouč Poříčí a chválil: „Celému mužstvu děkuji za obrovské nasazení, zvláště chci vyzdvihnout výkon Radka Říhy, který perfektně pokryl Luďka Bareše a navíc dal gól, velkou pochvalu má ode mě i Jirka Kamarýt, jenž vyhrál většinu hlavičkových soubojů."

Autor: Pavel Šimáček

 

Branky:

6. Kolář – 40. Trpišovský, 45. R. Říha.
Rozhodčí:
Čermoch - Garaja, Kaucký    DS Škvára
ŽK:
2/3
ČK:
0/1
Diváků:
130
Domácí:

Soukup – Šlejmar (65. Říha), Dušátko (83. Sládek), Čupr, Bareš – Kolář, Budil – Homolka (65. Němeček) Podhorský, Viskup – Štork.

Hosté:
 Kumšta – Vojta, Kyselka, Kamarýt, Šindelář – R. Říha, Havlíček, Hašek, Pohorský (88. J. Páv) – Trpišovský (78. J. Stibůrek), O. Páv (68. Šimáček)
Přílohy
  • Votice - Poříčí
    Votice - Poříčí

Související skupiny
 
šup nahoru