Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Sedlec - žáci mladší
Sedlec - žáci mladší
Novo - dorost starší
Novo - dorost starší

Muži A: SK Votice - SK Posázavan Poříčí n.S. [16.8.2014]

Datum: Neděle 17.8.2014 11:00 - aktualizováno: Neděle 17.8.2014 11:08Zobrazeno: 1284x
1:2 (0:0)

Poříčský Říha rychle poslal Votice do kolen

Votice - Na pořadu druhého kola fotbalové I. A třídy, skupiny A, bylo okresní derby mezi Voticemi a Poříčím nad Sázavou, po kterém se radovali hosté, stejným výsledkem jako na jaře 2:1, když obě branky vsítil Radek Říha. Za Votice dal krásný gól patou Marek Štork, leč na body to nestačilo. Autor: Pavel Šimáček

V prvním poločase se nehrál moc kvalitní fotbal, hra byla pomalá, přesto se nějaké šance urodily, ale jen v úvodní dvacetiminutovce. Na poříčské straně rány Pohorského a O. Páva vyrazil bravurně Soukup, Říha po přihrávce O. Páva přestřelil. Votice měly největší šanci patnáctiletým V. Budilem, který pěkně tečoval z malého vápna centr Viskupa, ale Kumšta míč bravurně vytlačil nad branku. Zbytek poločasu byl pro diváky velkou nudou.

Po přestávce se již hra zrychlila. V první příležitosti se objevil domácí Štork, ale po přihrávce Podhorského pálil osamocený těsně vedle. Mezi 54. a 57. minutou ale přišly velké chvíle hostujícího Říhy, jenž nejprve poslal do prázdné branky střelu O. Páva vyraženou Soukupem, aby o chvíli později překonal Soukupa po krásné kolmici O. Páva. Domácí byli chvíli opařeni, hosté kontrolovali hru, ale jen do 64. minuty, kdy si na centr Viskupa naběhl Štork a patou ze vzduchu parádně z malého vápna snížil. Ve zbytku zápasu se Votičtí snažili ztéci branku Poříčí, ale více jak ránu Šlejmara z trestného kopu si nevypracovali. Poříčí hrálo na brejky, Trpišovského vychytal Soukup a Šimáček přehlavičkoval branku. V závěru hosté střídáními rozkouskovali hru a dokráčeli k výhře.

„Ztratili jsme body. Prohráli jsme, protože jsme si nepohlídali situace před naším vápnem, když dvě skončily gólem u dalších nás podržel Michal Soukup nebo to útočníci neproměnili. I přes porážku musím kluky pochválit, protože hráli, na co mají. I s oslabeným kádrem musíme makat, jezdit a bojovností nějaký bod vydřít. Příští týden snad již bude Milan Jonszta a Michal Budil," povzdechl si votický kouč Martin Bárta a dodal k výkonu patnáctiletého Vojty Budila: „Vojta si zasloužil nastoupit od začátku, protože v přípravě hrál celkem slušně. Je mladý, důrazný v soubojích a má perspektivu, dostal se i do šance, kterou mu Martin Kumšta chytil."

„Z výhry mám radost, i když se mi až na pětiminutovku, kdy jsme si vypracovali tři šance, první poločas nelíbil. Hráli jsme pomalu a bez důrazu. Po přestávce jsme přitlačili na pilu a díky Radkovi Říhovi dali dva slepené góly. Domácí sice snížili krásnou brankou, ale závěr jsme si již pohlídali," byl rád po derby trenér Poříčí Pavel Šimáček.

Branky:
64. Štork - 54. a 57. R. Říha

Rozhodčí:
Garaja - Kaucký, Velebil    DS Tasch
ŽK:
4/2
ČK:
0
Diváků:
120
Domácí:

Soukup - Říha, Šlejmar, Dušátko, Bareš - Kolář, Podhorský - Viskup (68. Slunečko), Štork, Homolka - V. Budil (64. Němeček).


Hosté:

Kumšta - J. Stibůrek, Křivohlavý, J. Páv, Šindelář - R. Říha (86. Hanzal), Hašek (90. Šrom), Havlíček, Pohorský - O. Páv (80. Šimáček), Trpišovský (89. Limon).


Přílohy
  • Muži A: SK Votice - SK Posázavan Poříčí n.S. [16.8.2014]
    Muži A: SK Votice - SK Posázavan Poříčí n.S. [16.8.2014]

Související skupiny
 
šup nahoru