Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Týnec - MARILA mladší žáci
Týnec - MARILA mladší žáci
Milín - dorost
Milín - dorost

Muži A: SK Votice - FK FERCOM Týnec [19.10.2013]

Datum: Sobota 19.10.2013 20:25 - aktualizováno: Pondělí 21.10.2013 10:08Zobrazeno: 1285x
4:0 (1:0)

Votice – Jedenácté kolo fotbalové I. A třídy přineslo okresní derby mezi šestými Voticemi a čtrnáctým Týncem nad Sázavou, jenž už pět zápasů nepoznal, jakou má chuť získat alespoň bod.Autor: Petr Roubíček

 

Karty byly před zápasem rozdány. Domácí brali jedině vítězství, hosté se chtěli pokusit o zázrak. „Chceme vyhrát a potvrdit výhru ze Všenor. Až na vykartování Homolky jsme kompletní a pokud se vyvarujeme zbytečných chyb, mělo by to dopadnout pro nás dobře," řekl před utkáním trenér Votic Martin Bárta. „Jedeme pro bod, přestože nás čeká výborný soupeř," byl optimisticky naladěn lodivod Týnce Radek Skála. Hosté téměř hodinu svým sympatickým výkonem potvrzovali slova svého trenéra a byli více než vyrovnaným soupeřem, přestože od 13. minuty prohrávali penaltou, kterou „Panenkovsky" proměnil Čupr. Zvláště ve druhé části poločasu domácí přehrávali. A byli blízko i branky, když Popelkovu střelu gólman Soukup s námahou vyrazil a míč z brankové čáry vykopl Čupr. Domácí hrozili ze standardek, ale tři hlavičky volající po gólu si cestu do brány nenašly. Po změně stran se obraz hry nezměnil a hosté nadále zaměstnávali domácí obranu. Ta se v 53. minutě dopustila hrubky a Orsák postupoval sám na Soukupa, který se vyznamenal, když střelu týneckého hráče vytěsnil na roh. Zlomový moment utkání přišel v 59. minutě. Votický Štork prošel středem obrany a podél gólmana Vašáka zvýšil na 2:0. Od té chvíle jako mávnutím kouzelného proutku existovalo na hřišti pouze jedno mužstvo. Třetí branku dotlačil do sítě po rohu Kolář. V 76. minutě Jonszta nejprve krásnou střelou orazítkoval tyč a za dvě minuty si naběhl na centr a hlavou uzavřel na konečných 4:0.

 

„Jsem rád, že tři body zůstaly doma. V první půli jsme trestuhodně zahodili tři standardky a zápas mohl být brzy rozhodnutý. Na druhou stranu Týnec nebyl vůbec špatným soupeřem, hrál houževnatě, bojovně a hodinu byl rovnocenným soupeřem. Druhý gól dostal Týnec do kolen a zápas jsme v klidu dohráli," uvedl kouč Votic Martin Bárta. „Hodinu jsem byl spokojený, gól jsme dostali z přísné penalty. V poločase jsem musel kvůli zranění přistoupit k dvojímu střídání a to se nakonec ukázalo jako důležitý moment ve zvratu utkání. Po druhém gólu jsme odešli, někteří hráči šlapali vodu a soupeř nás začal přehrávat," zhodnotil utkání týnecký trenér Radek Skála.

 

Branky:

13. Čupr (pen.), 59. Štork, 71. Kolář, 78. Jonszta.

Rozhodčí:
Kotlár
ŽK:
2/2
ČK:
0
Diváků:
110
Domácí:

Soukup – Šlejmar, Kondáš (58. Němeček), Čupr, Dušátko – Pohan, Kolář, Viskup, Bareš (33. Říha) – Jonszta, Štork (80. Sládek).

Hosté:

Vašák – Kavoň, Mach, Peroutka, Kolář – Hašek (59. Havel, Orsák, Jar. Dvořáček (46. Sedlák), Radačovský (46. Štamberský) – Popelka, Stejskal.

Přílohy
  • Votice-Týnec
    Votice-Týnec

Související skupiny
 
šup nahoru