Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

dorost - Lety
dorost - Lety
Dorost mladší v Hořovicích
Dorost mladší v Hořovicích

Muži A: SK Posázavan Poříčí - SK Votice [9.8.2013]

Datum: Pondělí 12.8.2013 10:56 - aktualizováno: Pondělí 12.8.2013 11:09Zobrazeno: 1372x
0:0 (0:0)

 VIDEO

Bod z derby Poříčí bralo, Votice zklamala koncovka

Poříčský obránce Jan Stibůrek (u míče) je sledován v bezbrankovém derby spoluhráčem Janem Pohorským a votickým Markem Štorkem. Autor: Lenka Břicháčková

Poříčí nad Sázavou – Souboj nováčků otevřel mistrovskou fotbalovou sezonu v I. A třídě, skupině A, ve které se v pátečním deštivém podvečeru rozešlo Poříčí nad Sázavou bez branek s Voticemi. Hosté byli blíž k výhře, avšak nezvládli koncovku. Autor: Pavel Šimáček

Úvod zápasu byl vyrovnaný, ale po čtvrthodině převzali iniciativu hosté a zle dotírali na poříčskou branku. Jenže šance, hlavně po standardních situacích neproměňovali, když největší měl Homolka, ale J. Stibůrek míč vykopl z brankové čáry a rána Jonszty rozezvučela tyč.

Po přestávce se situace opakovala. V úvodu byla hra vyrovnaná, ale následně Votičtí přitáhli šrouby a domácí jen s vypětím sil a brankáři Kumštovi odolali. Paradoxně mohli hosté v závěru prohrát, když si domácí vytvořili první šanci, ale Soukup střelu Havlíčka z malého vápna vyrazil.

„Derby nám přineslo první historický bod v I. A třídě. Jinak se hrálo více méně jen na naší bránu. Soupeř byl lepší, měl více šancí a jen díky výbornému brankáři Kumštovi a nepřesné koncovce Votic jsme brali bod, který má pro nás cenu zlata. Musím ale pochválit celé mužstvo za bojovnost," dodal k derby trenér Poříčí Zdeněk Šrom.

To votický kouč Martin Bárta byl ze ztráty dvou bodů smutný. „Musím pogratulovat soupeři k bodu," dodal sarkasticky a pokračoval v hodnocení: „Hrál se bojovný zápas, který měl parametry. Měli jsme celý zápas více ze hry, ale neproměňovali jsme šance, hlavně po standardních situacích a krásná střela Milana Jonszty skončila na tyči. Štěstíčko se od nás odklonilo, ale na druhou stranu jsme mohli dostat gól po závaru v závěru zápasu. Doufám, že jsme se nevystříleli v Krušovickém poháru."

Voticím chyběl i útočník Němeček. „Ještě se nedořešilo jeho hostování z Jankova. Věřím, že na zápas s Jílovým již bude," věří kouč.

 

Branky:
-
Rozhodčí:
Garaja - Kovář, Kaucký   DS Halaš
ŽK:
1/0
ČK:
0
Diváků:
180
Domácí:

Kumšta – J. Stibůrek, Křivohlavý, Kyselka, Šindelář – Pavlečko (55. O. Páv), Bouška (77. Vlček, 90. Braný), Havlíček, Pohorský – Šimáček, Trpišovský (80. Breburda).

Hosté:

Soukup – Dušátko, Čupr, Kondáš, Bareš – Viskup, Pohan, Kolář, Homolka (88. Otradovec) – Štork (72. Šlejmar), Jonszta (90. Sládek).

Přílohy
  • Poříčí - Votice
    Poříčí - Votice

Související skupiny
 
šup nahoru