Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Dorost mladší - Kosmonosy
Dorost mladší - Kosmonosy
Březnice - Votice
Březnice - Votice

Muži A: SK MARILA Votice - SK Benešov [7.5.2011]

Datum: Pondělí 9.5.2011 17:56Zobrazeno: 1465x
3:0 (2:0)

Votice si sluply Benešov jako malinu

Votice – Okresní divizní fotbalové derby mezi Voticemi a Benešovem se stalo překvapivě jasnou záležitostí Votic. Benešov byl během zápasu neškodný a ztratil tak sérii sedmi zápasů bez prohry. Votice naopak pokračují v krasojízdě a již pošesté za sebou zvítězily /Deník-Pavel Šimáček.

V derby jasně dominovali domácí, což dokumentovala i situace z 8. minuty, kdy nevysoký Bareš zametl se skoro dvoumetrovým Chomátem a tělem ho poslal ze hřiště na škvárový ovál.
Votice dobře kombinovaly a dostávali se na dostřel benešovské branky. Již v 10. minutě unikl Polodna připravil míč Veselému na hranici šestnáctky, ten si balón zpracoval a uklidil ho k tyči Capouchovy branky. Poté dvakrát Polodna hlavičkoval po standardních situacích mimo brankové tyče. V 35. minutě domácí opět udeřili. Veselý připravil míč pro Lizáka, který se levou nohou z hranice šestnáctky trefil ke druhé tyči než Veselý.

Benešov byl zcela neškodný a nepřipomínal mužstvo, které sedmkrát za sebou neprohrálo. Jediné dvě střely Zoubka a Turka šly vysoko nad.
O poločasové přestávce trenér hostů Tesař mužstvo zcela překopal, stáhl obránce Braného s Chomátem a nasadil ofenzivní borce Veinlicha s Priknerem. To sice pomohlo, že se Benešov dostával do zakončení, ale až v závěru, kdy bravurně Tuček chytil ránu Turka z otočky a Havlíček s Petličkou hlavičkovali po standardních situacích nad.

Domácí ale měli zápas pod kontrolou a v době, kdy měli hosté šance na snížení, vedli již 3:0, když trestný kop Čupra uklidil do sítě z malého vápna Janů. A to ještě Viskup po sóle ztroskotal na Capouchovi, Veselý trefil boční síť po chybě Hrubého a přihrávce Lizáka a další přečíslení zhatilo špatné finální řešení (Veselý) nebo nerozhodnost v koncovce (uzdravený Horváth).

Kouč Votic Pihávek v náruči se svým synem po zápase zářil. „Těší mě hra i výsledek a jsme rádi, že jsme v derby uspěli. Na soupeře jsme se dobře připravili i takticky, byli jsme kvalitnější v přechodu, v útočné fázi a v zakončení. Těžko jsme se sice proti vysoké obraně soupeře prosazovali, ale vhodně jsme doplňovali Dušana Lizáka, dostávali se k odraženým míčům dříve, přečíslovali soupeře a docházelo k zakončení. Ve druhém poločase jsme vstřelili jen jeden gól po standardce. V dalších akcích jsme volili špatné zakončení nebo jsme ztroskotali na Capouchovi,“ dodal k zápasu a děkoval: „Chci poděkovat divákům, rowdies a hráčům, že k zápasu velmi dobře přistoupili a jsem rád, že pokračuje naše vítězná série.“

Asistent trenéra Benešova Martin Bárta po zápase chválil soupeře. „Gratuluji Voticím, protože zahrály výborně. U nás panuje zklamání a čekali jsme, že se o body více porveme. Bohužel nás zarazila brzká branka a do poločasu jsme dostali druhý gól. My jsme si nevypracovali žádnou šanci a nebyli jsme nebezpeční. O přestávce jsme zamíchali sestavou a chtěli se zápasem ještě něco udělat, ale dostali inkasovali jsme potřetí. Poté jsme si šance vytvořili, ale to už bylo jen na nějakou korekci. Votice již dohrály zápas zkušeně.“

Branky:
10. Veselý, 35. Lizák, 53. Janů.
Rozhodčí:
Cupl
ŽK:
2/2
ČK:
0
Diváků:
320
Domácí:

Tuček – Čupr, Faitl (82. Lukeš), Janů, Řehák – Bareš, Klimeš, Polodna (86. Říha), Bareš (78. Horváth) – Veselý, Lizák.

Hosté: