Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Votice - Hořovicko
Votice - Hořovicko
dorost - Loděnice
dorost - Loděnice

Muži A: SK Benešov B - SK Votice [7.9.2014]

Datum: Neděle 7.9.2014 21:54 - aktualizováno: Pondělí 8.9.2014 07:44Zobrazeno: 1236x
2:1 (2:0)

Všechny body v derby vydřelo benešovské béčko

Pyšely – V pátém kole fotbalové I. A třídy se odehrálo na hřišti v Pyšelích okresní derby mezi benešovským béčkem a trápícími se Voticemi, které stále čekají na první výhru. Po zápase si čekání prodloužily nejméně o týden. Nesehráli s navrátilcem Čuprem v sestavě špatnou partii, jenže nezachytili začátek, dvakrát inkasovali, což se jim stalo osudným, a tak benešovská rezerva slavila vydřené vítězství.

Derby začalo jak se patří – bylo rychlé, důrazné s mnoha souboji. Domácí byli dopředu z kopce aktivnější a hned v 9. minutě se ujali vedení. Balata si poradil na polovině hřiště se Šlejmarem, následně i s Barešem a naservíroval míč osamocenému Bredlerovi, jenž byl po kličce faulován brankářem Soukupem. Penaltu s přehledem proměnil Keltner – 1:0. Poté se hrálo spíše uprostřed hřiště, až opět udeřili Benešovští. Bredler vyslal kolmici za votickou obranu, kam naběhl Horváth a sólo zakončil podél Soukupa – 2:0. Druhý gól jakoby Benešovské uspokojil a hosté začínali zle dotírat na domácí branku. Jenže Němeček po kolmici, tak dlouho váhal před Starečkem, až ani nezakončil, vzápětí netrefil míč na malém vápně po nabídce Říhy a do třetice vychytal Němečkovu hlavičku benešovský gólman po centru Čupra.

Domácím varování nepomohlo a celý druhý poločas byli horším mužstvem. Hosté je přikovali z kopce na jejich polovinu, jenže pro Votické je střílení gólů v letošní sezoně španělskou vesnicí. A tak Štork po centru Viskupa zamířil těsně vedle a smolař Němeček na penaltě špatně trefil hlavičku. V 58. minutě o větší vzruch postaral benešovský Krejza, který „sestřelil" Viskupa a mohl být rád, že sudí Kinčl vytasil jen žlutý kartónek.

V 62. minutě se již hosté dočkali gólu. Po centru Bareše chtěl Štork poslat míč do sítě, ale Rezek do něj strčil, a tak votický útočník skončil v brance místo balónu. Sudí ale neváhal a nařídil penaltu, kterou Kolář proměnil – 2:1.

Závěr se nesl ve znamení tlaku Votic a brejků Benešova. Hosté mohli vyrovnat, ale rány V. Budila a Viskupa vyrazil Stareček, jenž si poradil i s nebezpečným centrem Čupra. Na druhé straně vytáhl Soukup střelu Voráčka na roh a Hronek po trestném kopu Keltnera přehlavičkoval prázdnou branku. A tak derby skončilo těsnou výhrou béčka Benešova.

OČIMA TRENÉRŮ

Petr Slepička, trenér Benešova B: „Věděli jsme, že Votice budou kvalitním soupeřem, což potvrdily. Po našem dvougólovém vedení byly lepší, měly více šancí, prostě naše vítězství bylo vydřené doslova na krev. Votice mají dobré mužstvo a jistě k tomu jednomu bodu, co mají, přidají rychle další. Máme také problém, že jsme hodně limitováni hráči áčka, kteří nám přijdou pomoct a jsou určitým časem limitování. Pak musí být během zápasu střídáni, což narušuje koncepci naší hry. Střídající hráči šli na jiné posty a vrcholem bylo, když v závěru musel do pole náhradní brankář Aleš Tlamicha, když se zranil Honza Kubálek."

Martin Bárta, trenér Votic: „V první půlhodině jsme udělali dvě chyby na pravé straně, které Benešov potrestal. Poté kluci zbraně nesložili, za což jim musím poděkovat, soupeře přitlačili, ale bohužel šance neproměnili, což je náš problém. Jen Jirka Němeček nás mohl již v prvním poločase dostat do hry. Ve druhé půli jsme hráli dobře, ale bohužel dali jen jeden gól. Martin Čupr se vrátil do sestavy a již v poháru se Sedlčany ukázal, že je pro nás nepostradatelný. Obraz naší hry s ním je jiný a s Benešovem jsme podali nejlepší výkon v sezoně, i když jsme bohužel nebodovali."

 

 

Branky:

9. Keltner (z PK), 27. Horváth – 62. Kolář (z PK).
Rozhodčí:
Kinčl - Kratochvíl, Holý   DS-Míka
ŽK:
2/2
ČK:
0
Diváků:
200
Domácí:

Stareček - Kubálek (90. Tlamicha), Verner, Komárek, Rezek - Zoubek (78. Hronek), Bredler - Krejza (84. Maršoun), Keltner, Horváth (65. Voráček) - Balata.


Hosté:

Soukup – Šlejmar (35. Molčík), M. Budil (82. Homolka), Čupr, Bareš – Říha (57. Jonszta), Podhorský, Kolář, Viskup – Němeček (70. V. Budil), Štork.

Přílohy
  • Benešov B - Votice
    Benešov B - Votice

Související skupiny
 
šup nahoru