Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Dorost mladší - FK Kolín
Dorost mladší - FK Kolín
Olbramovice - dorost
Olbramovice - dorost

Muži A: Hořovicko - SK MARILA Votice [20.8.2011]

Datum: Neděle 21.8.2011 20:56Zobrazeno: 1697x
2:0 (1:0)

Od začátku měli častěji míč na svých kopačkách hosté z Votic a hned ve 3. minutě musel Mojžíš zasahovat proti střele Waltera. Hořovicku se nedařilo v útočné fázi podržet míč, z čehož také vyplývala převaha hostů. Jenže když už se hráči Votic dostali do šance, narazili na spolehlivého Mojžíše, na němž si vylámali zuby Haas i kapitán Votic Polodna. Po půlhodinovém tlaku hostů se Hořovicku podařilo vyrovnat hru, Chrdle a poté i Šmíd ale nedokázali z dobré pozice zakončit. Gólu se nakonec diváci v Hořovicích dočkali až ve 45. minutě. Hrbáč podržel míč na hranici šestnáctky, následně pak přihrál nabíhajícímu Rampovi, který s přehledem přehodil Nováka.

Gól do šatny Hořovicko evidentně nabudil a víceméně celý druhý poločas se hrálo v režii domácích. V úvodu druhé půle sice Votice ještě chvíli zlobily, jenže kromě šance Veselého, který mířil mimo tyče, se k ohrožení domácí branky nedostaly. Zhruba od 55. minuty na hřišti naprosto kralovalo výtečně hrající Hořovicko. V 57. minutě se do vyložené šance dostal Vokáč, místo střely ale volil přihrávku, kterou hosté zblokovali. O čtyři minuty později již domácí slavili druhý gól. Viskup předvedl velkou chybu ve vápně, Chrdle následně parádně přešel přes dva protihráče, aby předložil Vokáčovi míč před prázdnou branku - 2:0. Hostům pak začaly pochodovat nervy a z hlediště často znělo: "Už se hádají". Ve zbylé půlhodině hráli Hořovičtí jako z partesu a klidně mohli přidat další dva góly. Hlavičku Rampy ovšem vykopl z brankové čáry Viskup, Nademlejnský, který prošel až k rohu malého vápna, míč do branky nedotlačil a branku nepřinesl ani vydařený brejk dvojice Kolář - Štěpnička, protože zaúřadoval brankář Novák. Hořovicko tedy vyhrálo 2:0 a po dvou kolech má na svém kontě plný počet bodů.

„Byl to zápas dvou různých poločasů. V prvním jsme měli hru ve své režii, hráli jsme fotbal, který jsme chtěli a soupeře do ničeho nepustili. Bohužel jsme pět nebo šest vyložených šancí neproměnili a doplatili na nezkušenost mladíků. V 45. minutě jsme vyřešili špatně snadnou situaci, hloupou přihrávkou dozadu jsme připravili brejkovou situaci pro soupeře, kterou zakončil gólem. A hned poté ukončil rozhodčí poločas,“ zlobil se kouč Votic Ivan Pihávek a dodal ke druhému dějství: „Ve druhém poločase jsme chtěli zazlobit, což se nám dařilo asi deset minut. Poté ale přišla hrubá chyba staršího hráče Mariána Viskupa, po které dali domácí druhý gól, což nás dostalo do kolen. Zápas otáčejí silné osobnosti, ty ale v mužstvu moc nemáme a zatím je hledáme. Máme na klíčových postech devatenáctileté kluky, kteří situaci za stavu 0:2 nezvládli, totálně jsme odpadli a soupeř toho využil, vypracoval si další šance, dohrál zápas v pohodě, a zaslouženě vyhrál. Doplatili jsme na nezkušenost, chyběl klid a hráči nezvládli tlak zápasu.“

Kouč už myslí na další zápas. „Z prohry si musíme vzít ponaučení a další zápas s béčkem Bohemians 1905 doma zvládnout.“

Branky:
45. Rampa, 61. Vokáč.
Rozhodčí:
Aubrecht - Pešek, Henych
ŽK:
3/2
ČK:
0
Diváků:
270
Domácí: