Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

B-Teplýšovice
B-Teplýšovice
MARILA - Sezimovo Ústí
MARILA - Sezimovo Ústí

Muž A: FK FERCOM Týnec - SK Votice [17.5.2014]

Datum: Čtvrtek 22.5.2014 16:22 - aktualizováno: Čtvrtek 22.5.2014 16:28Zobrazeno: 1235x
0:4 (0:2)

Votice si pochutnaly na Týnci

Týnec nad Sázavou - Do týnecké bárky začalo proudit po porážce v okresním derby od Votic opět více vody. Čtyři kola před koncem začíná být situace posledního celku fotbalové I. A třídy, skupiny A, bezvýsledná. Na jaře ještě nevyhrál a jen shodou náhod byl stále ve hře. Jenže teď zvítězily jak sestupem ohrožené Loděnice, tak i Slaný a odstup od záchrany se prohloubil na pět bodů. V záchranu již nedoufá ani trenér Radek Skála. „Se sestupem už jsme se smířili a chtěli jsme dohrát soutěž aspoň důstojně a potrápit Votice, to se bohužel nestalo," povzdechl si. Ano, osmé Votice si na hřišti Týnce v dešti dělaly, co chtěly a nastřílely pohodlně čtyři góly. Autor: Pavel Šimáček

Týnec si v zápasech moc šancí nevypracuje a když už, tak je musí proměňovat. V derby měl největší již ve 3. minutě Stejskal, ale ztroskotal na Soukupovi a bylo hotovo. Poté vzali otěže do svých rukou Votičtí a pomalu a jistě kráčeli k výhře. Po rohu Viskupa hlavičkoval Kolář nad a ránu Viskupa vyrazil Vašák na roh. Ve 20. minutě vyjel na zteč levý obránce Bareš poslal nadýchaný centr na Štorka a ten z první uklidil míč k pravé Vašákovy tyče. Ještě více do kolen dostal Týnec stoper hostů Čupr, jenž odhlavičkovaný míč D. Koptou poslal z voleje z hranice šestnáctky k tyči - 0:2. Hosté poté zklidnili hru, i domácí se snažili, ale vyprodukovali jen nebezpečnou střelu Popelky těsně vedle. V závěru poločasu mohl zvýšit Jonszta, ale sólo zakončil vedle.

Po přestávce se nehrála líbivá kopaná, přesto hosté ještě dvakrát udeřili. Po hodině hry využil Viskup chyby v týnecké obraně a po přihrávce Homolky uklidil míč k tyči. Netrvalo dlouho se po špatném vyražení míče Vašákem dostal k balónu Slunečko, naservíroval ho proti noze Štorkovi a ten mohl slavit svůj druhý gól v zápase. Následně bylo ještě několik akcí, které nebyly dotaženy do gólového konce, a tak mohly Votice slavit pohodnou výhru.

OČIMA TRENÉRŮ

Radek Skála, Týnec nad Sázavou: „Jsem zklamán z naší hry. K derby jsme přistoupili katastrofálně a Votice byly suverénně běhavější, když jsme se jim nevyrovnali v pohybu ani bojovnosti. Nedalo se na naší hru koukat. Jedinou šanci jsme měli ve 3. minutě a poté si již nic nevytvořili. Jen tři hráči snesli měřítko, ostatní to byla katastrofa. Jsem hrozně zklamaný, ať si každý sáhne do svědomí a počasí na to nemělo vliv. Takhle se uspět nedá ani v I. B třídě. Se sestupem už jsme se smířili a chtěli jsme dohrát soutěž aspoň důstojně a potrápit Votice, ale to se bohužel nestalo."

Martin Bárta, Votice: „Bylo to povinné vítězství. Upozorňoval jsem však kluky, že to nebude jednoduchý zápas a domácí budou chtít vyhrát, k čemuž jim mohl dopomoci v dešti těžký terén, který spíše vyhovuje týmům, jenž nechtějí tvořit. Nakonec jsme derby bez větších problémů zvládli a bylo vidět, že týnečtí hráči jsou již z umístění v tabulce flustrovaní a v koncovce jsou špatní. Jsme rádi, že jsme venku vyhráli, dali čtyři góly a ještě nějaké šance nedali. Pomohlo nám také počasí, ve kterém kluci únavu z náročného programu méně cítili, než kdyby bylo horko. Ještě nás čekají dva anglické týdny, když ve středu hrajeme první finále poháru a další středu odvetu."

Branky:
20. a 68. Štork, 27. Čupr, 60. Viskup

Rozhodčí:
Hůla
ŽK:
3/1
ČK:
0
Diváků:
50
Domácí:

Vašák - Sedlák (46. Dvořáček), D. Kopta, Mach, Artus (36. Kolář) - Kavoň (59. Souček), Orsák (73. F. Kopta), Radačovský, Štamberský, Popelka - Stejskal.


Hosté:

Soukup - Říha (83. Šlejmar), Dušátko, Čupr, Bareš - Jonszta (61. Slunečko), Kolář, Podhorský, Viskup - Němeček (46. Homolka), Štork (74. Kramný).


Přílohy
  • Týnec-Votice
    Týnec-Votice

Související skupiny
 
šup nahoru