Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

žáci starší - Říčany
žáci starší - Říčany
Říčany - Votice žáci starší
Říčany - Votice žáci starší

Musíme si vystačit s domácími hráči, hlásí trenér Pihávek

Datum: Středa 1.2.2012 21:12 - aktualizováno: Pondělí 6.2.2012 17:43Zobrazeno: 1365x
Votice – Fotbalisté divizních Votic mají za sebou téměř měsíční přípravu, ale až v sobotu odehráli první přípravný zápas, ve kterém porazili účastníka I. A třídy Spartak Příbram 7:1.

Autor: Pavel Šimáček
„Poprvé jsme se dostali v přípravě na velké hřiště, zahráli si hráči, které máme momentálně k dispozici a zápas byl pro nás zpestřením. Nastoupil proti nám slušný soupeř z I. A třídy a v první půli měl zápas svojí kvalitu. Ve druhém poločase domácí odešli fyzicky a my jsme získávali převahu díky kondiční síle. Hodně míčů jsme vybojovali a soupeř nebyl schopen chytat naše náběhy, vytvářeli jsme si šance, po kterých logicky přišly góly,“ dodal k utkání trenér Ivan Pihávek.
V zápase se Spartakem Příbram se objevila ve votickém dresu dvě nová jména Matějka a Kocourek. Jsou to nové posily?
Ondru Matějku zkoušíme ze Spartaku Příbram, s kterým jsme hráli. Je to mladý kluk, který vyšel z dorostu, hrál dobře a vstřelil dvě branky. Stopera Kocourka jsem si zapůjčil z Podlesí jen na zápas, protože nám chybí stopeři. A tak odehrál zápas s Čuprem ve stoperské dvojici. Máme totiž problém dát dohromady jedenáct hráčů na zápas.
Jak je možné, že máte málo hráčů?
Musíme začít spoléhat na vlastní řady, z Příbrami nám asi moc hráčů chodit nebude. Navíc béčko hrálo také v sobotu, a tak si musíme poradit. Alespoň si mladí hráči jako jsou například Töre, Haas a Říha musí zvykat v áčku na větší zatížení.
Jak se vůbec připravujete v zimě, áčko s béčkem společně nebo každé zvlášť?
Áčko trénuje čtyřikrát týdně, z toho jsou úterní tréninky dohromady. Pokud kluci z béčka mají chuť můžou přijít na další tréninky áčka. O víkendech mají oba týmy zápasy. Jelikož trénujeme jen s domácími hráči, tak nás chodí tak deset na trénink. Když je někdo nemocný nebo zraněný, tak nás je třeba jen osm, čímž trpí tréninková jednotka. Trochu nás to limituje, ale musíme se s tím poprat.
Jak se Vám s minimálním počtem hráčů trénuje?
Jsem rád, když se sejdeme ve větším počtu a můžeme udělat kvalitní trénink. Vše se také odvíjí od datumu fáze zimní přípravy. Všechny kondiční věci děláme většinou s míčem, protože trénujeme po večerech a nemůžeme někde provozovat delší výběhy.
Je někdo z hráčů zraněný nebo dlouhodobě nemocný?
Na marodce je Ivan Faitl, který má problémy s kolenními vazy a na měsíc mimo hru.
Budete někoho nového do mužstva shánět?
Ani ne, musíme si vystačit s tím , co máme, plus doplnění z Příbrami. Méně vytížení mladí hráči z áčka půjdou hrát za béčko (pokud se zápas nebude křížit), aby měli herní praxi, protože jim dá víc zápas než trénink.
Jak bude pokračovat spolupráce s 1. FK Příbram, jehož jsou Votice farmou?
Až do začátku ligy hráči z Příbrami chodit nebudou a musíme si pomoci z vlastních zdrojů. Kluci, kteří nám pomáhali pravidelně v podzimní části, jsou všichni na hostování, takže s nimi už nemůžeme na jaro počítat. Příbram je od pátku na soustředění v Turecku a vzala si všechny hráče. Takže až ve druhé polovině února budeme chytřejší, kdo k nám na zápasy z Příbrami dorazí, alespoň takovou mám dohodu s trenérem Vavruškou.

Přílohy
  • trenér
    trenér

 
šup nahoru