Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

dorost - Průhonice
dorost - Průhonice
žáci starší - Sl. Jesenice
žáci starší - Sl. Jesenice

Krušovice II.kolo

Datum: Úterý 25.6.2013 20:26 - aktualizováno: Neděle 30.6.2013 23:15Zobrazeno: 1637x

Votice vyprovodily Sedlec-Prčice kanárem

Sedlec-Prčice – Ve druhém kole Krušovického poháru se odehrálo okresní derby mezi Sedlcem-Prčice a Voticemi. Zápas mezi prvním a pátým celkem I. B třídy, skupiny E, v již uplynulém ročníku, skončil debaklem domácích, kteří od Votic, které postoupily do I. A třídy, inkasovali tenisového kanára.

SEDLEC-PRČICE – VOTICE 0:6

Sedleckoprčičtí hráči se sice v posledním kole rozloučili s trenérem Miroslavem Rybkou výhrou. Jenže již bývalý kouč slíbil, že zakončí účinkování Krušovickým pohárem, a tak dostal na cestu „pěkný" dárek v podobě šesti gólů v derby od Votic.

Zápas byl od začátku jasně v režii hostů. Bareš ještě střílel mimo branku, ale Pohan po individuální akci vymetl pavouky v šibenici Ryšavého branky. Sedleckoprčický gólman musel vzápětí čelil průniku Viskupa a nohou mu zkazil radost. Jenže votický záložník po půlhodině zachoval při centru Bareše chladnou hlavu a z voleje zvýšil vedení hostů. Domácí poté hru trochu vyrovnali a i Dvořák si sáhnul na míč po dalekonosné střele Koblihy.

Po přestávce se opět hrálo podle votických not. Kolář po trestném kopu Čupra poslal míč hlavou potřetí do domácí sítě. Následně Štork neproměnil šanci, aby na druhé straně trestný kop P. Boušky zlikvidoval Dvořák. V 59. minutě to již bylo 0:4, když Dušátko propálil po zpětné přihrávce, vše, co mu stálo v cestě, aby vzápětí vyrazil Ryšavý ránu Šlejmara.

V závěrečné půlhodině mohli domácí zkorigovat, ale votický brankář dvakrát nedovolil skórovat Šetinovi a dvě šance Marcela Nouska skončily vedle a nebo je na poslední chvíli zpacifikovala obrana s brankářem. Závěr si pronajal pro sebe střídající útočník Votic Němeček, jenž po přihrávce Pohana a po pasu Otradovce upravil na konečných 0:6.

„Jelikož je termín zápasů poháru nesmyslný a někteří hráči již odjeli na dovolenou, aby si odpočinuli před novou sezonou, tak jsme dali do kupy jedenáctku z áčka a béčka, která ale nemohla konkurovat kompletním Voticím. Od první minuty bylo jen otázka času kolik, nám dají gólů. V prvním poločase jsme ještě vydrželi, ale poté už jsme odpadli," dodal k poslednímu utkání na sedleckoprčické lavičce Miroslav Rybka a poznamenal, proč ještě po sezoně s mužstvem absolvoval Krušovický pohár: „Nemusel jsem jezdil, ale slíbil jsem to, že to s kluky dojedu."

Sedleckoprčický trenér se ještě vrátil k pátému místu v I. B třídě, skupiny E. „Umístění ovlivnilo, když jsem si 4. dubna přetrhl achillovku. Ze začátku jsem nemohl trénovat a poté jsem jezdil se sádrou a sledoval a vedl trénink z tribuny, což moc nešlo. První čtyři zápasy jsme ještě vyhráli, protože měli kluci natrénováno, ale od té doby jsme jen dvakrát z devíti utkání vyhráli, protože jsme odpadli fyzicky. Pokud by se mi to nestalo, tak věřím, že jsme skončili druhý za Voticemi, na které jsme neměli," posteskl si Rybka a dodal: „Teď potřebuju tak tři měsíce doléčit achillovku a v zimě uvidíme, zda půjdu někam trénovat."

Kouč Votic Martin Bárta, který se dohodl s Voticemi na další spolupráci i pro příští sezonu v I. A třídě, viděl pohodové derby, po kterém byl spokojený. „Soupeř měl problémy se složením mužstva a měl jen jedenáct hráčů. Přesto nebyl odevzdaný a snažil se. My jsme byli od začátku lepší, měli převahu, dali šest branek po pěkných akcích a ještě další šance neproměnili."

Branky: 78. a 87. Němeček, 16. Pohan, 30. Viskup, 49. Kolář, 59. Dušátko. Rozhodčí: Matoušek. ŽK: Jelen – Viskup, Čupr. Poločas: 0:2.

Sedlec-Prčice: Ryšavý – Seidel, Sedlák, Kobliha, J. Bouška (46. Šetina), P. Bouška, Nousek, Jelen, Prchlík, Kotva, T. Pištěk.

Votice: Dvořák – Šlejmar, Dušátko, Čupr, Bareš – Viskup, Kolář (59. Otradovec), Pohan, Homolka – Jonszta (75. Sládek), Štork (66. Němeček).

Autor: Pavel Šimáček

Přílohy
  • Krušovice
    Krušovice

Související skupiny
 
šup nahoru