Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Kunice-Čáslav
Kunice-Čáslav
Dorost - Žebrák
Dorost - Žebrák

Jedeme na Duklu

Datum: Čtvrtek 25.3.2010 21:35Zobrazeno: 1427x

FK Dukla Praha B (13.) – SK MARILA Votice (7.), Divize, sobota 10.15, trenér Votic Ivan Pihávek:

„Doufám, že jsme se ze dvou porážek již vzpamatovali. Druhý zápas již byl po herní stránce v pořádku a pokud to přeneseme do zápasu s Duklou a popřeje nám více štěstí v zakončení, tak to bude dobré. Dukla dvakrát vyhrála a viděl jsme jí na Meteoru, kde vyhrála se štěstím, byl to spíše remízový zápas. Má mladé, fyzicky silné a vysoké hráče, což jí nahrává při standardních situacích. Pro soupeře bude výhodou, že se bude hrát na přírodní trávě, na které jsme my ještě nebyli. Doufejme, že to bude pro nás změna k dobrému, protože na Julisce je velké hřiště, což nám vyhovuje více než malá umělka. Uvidíme, kolik hráčů přijde z áčka Dukly, které hraje v pátek s Viktorkou Žižkov. Jejich sestava se asi od té z Meteoru moc měnit nebude, protože tam byli také áčkaři, kteří nehráli ve Vlašimi. My se budeme chtít prosadit zkušeností a svojí hrou a dopolední čas nám snad vadit nebude, do Prahy to máme kousek. Změny v sestavě asi moc nebudou, možná jen kvůli zdravotnímu stavu, protože jsme hráli s Kunicemi dobře. Všichni jsou v pořádku i Patrik Rezek. Doufám, že to bude dobrý zápas, s naším plným bodovým ziskem.“

www.benesovskydenik.cz

JUNIORKA DUKLY PŘEMOHLA VEDOUCÍ PŘÍBRAM B, TEĎ CHCE BODOVAT I V DERBY S METEOREM

Juniorce Dukly fandí v divizi celá Praha. Nikdo si nepřeje, aby zástupce hlavního města sestoupil ze čtvrté nejvyšší soutěže a z přeboru by pak padaly dva týmy. V úvodním duelu divizního jara udělala Dukla B všem zainteresovaným radost: vyhrála doma nad rezervou prvoligové Příbrami, vedoucím celkem tabulky, 2:1! Teď pojede mužstvo trenéra Jaroslava Hynka potvrdit v neděli formu na hřiště rozjetého Meteoru.

Pane Hynku, vyhrát nad prvním týmem tabulky má svoji cenu. Jak jste si ten týden v juniorkou Dukly užili?

Je ohromně důležité, že se nám to povedlo. Měli jsme tam totiž do přestávky takové pasáže, kdy měl soupeř dvakrát tři velké šance a moc nás podržel gólman Svoboda. Nebýt jeho, mohlo to dopadnout jinak. Na užívání nebyl čas, když se podíváte na tabulku, tak vidíte, jak je to tam vyrovnané. Sice je někdo relativně v klidném středu, pak ale dvakrát prohraje a hned je blízko boji o záchranu. Vždyť mohou sestupovat i čtyři týmy a my jsme čtrnáctí. Každé utkání bude nesmírně těžké.

V bitvě s Příbrami B to hořelo v prvním poločase hlavně ve středu obrany vašeho týmu. To asi nebylo moc příjemné, čím si to vysvětlujete?

Na začátku byla na našem výkonu znát velká nervozita, i když se nám do přestávky povedlo dát gól. Určitě to nebyla nesehranost, ti kluci spolu trénují každý den. Všechno se začalo zlepšovat ve druhé půli. Tam už to bylo klidnější a řekl bych i na šance vyrovnané. Náš výkon měl gradující tendenci. A co se týče stoperů - měli tam okénka, ale pak se oba stopeři podíleli na tom našem vítězném gólu.

Příště by váš tým ale mohly přehmaty v defenzivě mrzet, souhlasíte?

My chceme každopádně sázet na bezchybnou obranu. Je jasné, že každé zaváhání je znát a mladí hráči se na obrat pořádně nadřou. Všechno je to pak daleko složitější i proto, že jsou kluci pod velkým tlakem. Tady byla dána nervozita i vzpomínkami na první vzájemný zápas v létě, kdy byla Příbram B jasně lepší. Teď navíc soupeř neskrýval, že chce postoupit do třetí ligy.

Nakonec jste ale mohli vyhrát i výrazněji...

Šance jsme mívali i na podzim, ale tam jsme je neproměňovali. Tentokrát jsme dali dvě branky. Už v zimě nám to tam začalo padat, nasvědčovalo to tomu, že budeme v koncovce úspěšnější. Snad nám to vydrží. Jinak Příbram si asi za ty šance a aktivitu taky zasloužila dát gól. Na konci se i za stavu 1:1 hrálo nahoru dolů, oba celky chtěly vyhrát.

Nyní váš tým čeká Meteor, který navíc bude hrát doma. Věříte si po výhře nad lídrem i na tohoto soka?

Je jasné, že nás čeká nejspíš zápas na umělé trávě. Meteor je silný, když vyhraje, tak se může dotáhnout třeba na druhé místo. Čeká nás těžké utkání, Meteor vyhrál ve Voticích, tam se nevyhrává každý den.

Soupeři máte co vracet. Na podzim jste s ním doma prohráli. Na co si z toho zápasu vzpomenete?

Dá se říct, že jsme ten zápas skoro celý zvládli. Vedli jsme, ale v závěru jsme udělali dvě chyby, soupeř otočil skóre a vyhrál.

Největší hvězdou Meteoru je útočník Fíček. Chystáte se na něj?

My jsme se na něj připravili už v prvním vzájemném zápase a gól nám nedal, uhlídali jsme ho. Ale jinak je jasné, že je to hodně zkušený hráč. Dokáže udržet míč, kouskovat hru. Ve chvíli, kdy se Meteor dostal do vedení, tak se konec odehrával v jeho režii. Určitě si na něj musíme dát pozor. 

V minulém zápase jste využil služeb hráčů, kteří nedostali šanci v A týmu. Počítáte s nimi i tentokrát?

Myslím, že nastoupíme v silné sestavě. Ale není tak rozdílná proti těm, v kterých jsme dohrávali podzim. Liší se tak ve dvou jménech. U nás to není o umělém posilování. My to prostě bereme tak, že fotbalisté potřebují zápasovou praxi, tak si jdou za nás zahrát. Propojení áčka s juniorkou je u nás velké. Nejsme v pozici Sparty, která má v rezervě kvalitu i bez posil.

S čím byste byl na Meteoru spokojený?

Je jasné, že pokud se chce tým v divizi záchránit, a to my chceme, tak nestačí jen bodovat v domácím prostředí. Musí se něco získat i venku, z toho jasně plyne náš cíl pro derby. V tom zápase každopádně chceme ukázat vše, co umíme.

-sks- www.fotbalpraha.cz

Juniorka zvládla i derby s Meteorem

Juniorka po vítězství nad Příbramí B v minulém kole zvládla i derby s Meteorem Praha. Svému soupeři oplatila porážku z podzimní části soutěže a posunula se na 13. příčku tabulky se ziskem 20 bodů. Obě branky DUKLY vstřelil útočník Pavel Vrána.

Ve druhém jarním kole svedl proti sobě los dvě mužstva z Prahy, „tradiční soupeře“ z let dřívějších v krajském přeboru a nyní  divize skupiny A. Juniorka Dukly měla soupeři co oplácet, protože Meteor na podzim zvítězil na Julisce 2:1, když otočil vývoj zápasu z 0:1 na 2:1.
V prvním jarním kole obě mužstva vyhrála, Meteor vyhrál ve Voticích a Dukla doma nad béčkem Příbrami.
Utkání se hrálo na UMT ve Štěpničné, první půlhodinu za hustého deště.
V první půlhodině se hra odehrávala mezi vápny obou soupeřů, obrany dominovaly nad útočnými formacemi. Meteor měl v útoku vysunutého kapitána Fíčka, kterého doplnoval Nevím, a od 36. min. po vystřídání záložníka Zezuly jej doplnoval Poláček. Dukla naproti tomu v „tradičním“ postavení vycházela taktéž ze zajištěné obrany a tak bylo otázkou času, kdo dříve udělá chybu.
Do první brankové příležitosti se dostal útočník Dukly Vrána, který si dobře naběhl na rohový kop Haška a z 8 metrů jeho hlavička skončila 3 metry vedle branky Meteoru. Hned o minutu později, v 31. min. však Vrána dostal druhou možnost hlavičkovat a po centru Haška z pravé strany z levé spojky z 9 metrů se nemýlil a dostal Duklu do vedení 1:0.
Ve 34. min. byl ošetřován O. Kučera po ostrém zákroku Nevíma ve vápně Dukly.
V 36. min. domácí vystřídali středního záložníka Zezulu Poláčkem.
Domácí Meteor se snažil dlouhými míči hledat vysunutého Fíčka, kterého si však dobře předávali oba stopeři Dukly a k odraženým míčům se Meteor nedostával a získávala je středová řada Dukly.

Do druhé půle vstoupil Meteor s odhodlání zvrátit výsledek. Hned ve 47. min. nebezpečně vystřelil z 8 metrů Poláček, k němuž se odrazil míč ve vápně Dukly a jen reflexivní zákrok Rady udržel čisté konto Dukly. Ve 48. min. nebezpečně z odraženého míče vystřelil levý obránce Hruška z 20 metrů, prudká střela skončila 2 m vedle branky Dukly.
Nápor domácího Meteoru skončil do patnácti minutách, když se sami vlastní nedisciplinovaností připravili o tlak a začali sbírat za nesportovní chování žluté karty. Mezitím ještě v 59 min. nebezpečně z odraženého míče vystřelil levý záložník Kadlec, z levé spojky z 18 metrů, naštěstí pro Duklu těsně vedle.

V 65. min. Dukla vystřídala vyčerpaného Antipova Přeučilem. Dukla v této fázi zahrozila několikrát rychlými protiútoky, ale ty nebyly dotažené a hosté podnikali pak sami ataky do otevřené obrany Dukly. V 71. min. vystřídal Meteor Štefana Paskerem a v 79. min. po průniku Fíčka po pravém křídle a přenesení hry nalevo zakončil zleva nabíhající levý obránce Hruška tvrdou přízemní střelou a vyrovnal na 1:1.
V 83. min. Meteor naposledy vystřídal, a to levého záložníka Kadlece Kasmanem. 
V 86. min. vystřídala i Dukla Laczkoviche Kmochem a toto střídání se ukázalo jako štastné, protože v 89. min., když již několikrát dobře vypíchl míč domácím a založil protiútok Dukly, získal míč pro Mina, který si připravil míč ke střele, z levé spojky z 27 metrů prudce vystřelil a domácí brankář Caudr jeho polovysokou "jedovku“ neudržel a dobíhající Vrána vstřelil ze 4 m vítězný gol Dukly - 2:1. Dukla pak již taktickým držením míče u soupeřova velkého vápna nedopustila zdramatizování situace a dovedla zápas do vítězného konce.    
   

FK Meteor Praha VIII - FK Dukla Praha „B“       1:2 (0:1)

Meteor: Caudr - Pařízek, Birhanzl, Danhel, Hruška - Omcirk, Štefan (71'- Pasker), Zezula (36'- Poláček),  Kadlec (83'-  Kasman) - Fíček, Nevím

DUKLA: Rada - Hašek, Kučera, Macháček, Min - Kuba, Radosta, Laczkovich (86'- Kmoch) - Antipov (65'- Přeučil), Sklenář, Vrána

Branky: 79'- Hruška - 31' a 89'- Vrána

ŽK: 49'- Nevím, 56'- Birhanzl, 69'- Caudr

Rozhodčí: Fišer - Dobrý Jan, Svoboda

www.fkdukla.cz

 
šup nahoru