Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Bednář Jan - 1995
Bednář Jan - 1995
Votice - Koloveč
Votice - Koloveč

Hodnocení podzimu trenérem Kohoutkem

Datum: Pondělí 8.1.2007 20:34 - aktualizováno: Pondělí 8.1.2007 21:54Zobrazeno: 1825x

Votice - Nováček divizní fotbalové soutěže SK Marila Votice se postupových radostech z předešlých let ocitl po podzimní části divize A na sestupovém čtrnáctém místě ze šestnáctičlenného pelotonu. „Umístění není nijak radostné. Soutěž je však velmi vyrovnaná a během dvou zápasů se postavení v tabulce může rapidně zlepšit," nevidí trenér Miloslav Kohoutek čtrnácté místo jako neúspěch.

Poprvé v historii postoupily Votice do divize, jak hodnotíte podzimní část?

Dlouho očekávaná divize začala pro nás v celku dobře a od začátku soutěže jsme drželi krok s první polovinou tabulky. Až v závěru podzimní části jsme několika remízami a jednou prohrou v domácím prostředí ztratili kontakt s čelem tabulky a dostali se do pásma sestupu.

Soutěž byla pro vás asi velkou neznámou.

Samozřejmě, že soutěž byla pro nás velkou neznámou. Měli jsme jako nováček obrovskou nevýhodu, protože jsme byli zařazeni do skupiny, kde mužstva disponují kvalitními hráči a výborným zázemím. My jsme před soutěží neměli možnost s nimi přijít do jakéhokoli kontaktu.

Po postupových euforiích je pro vás čtrnácté, sestupové místo asi velkým zklamáním. Místo hry o čelo tabulky budete mít na jaře jiné starosti - záchranářské. Kde vidíte příčinu neúspěchu?

Čtrnácté místo pro nás není samozřejmě nijak radostné, ale soutěž je naprosto vyrovnaná a během dvou zápasů se postavení v tabulce může rapidně zlepšit. Rozčiluje mě otázka, že nehrajeme o čelo tabulky. Všichni si rychle zvykli, že postupujeme pět let a neuvědomují si, že hrajeme už divizní soutěž. Řada mužstev v krajském přeboru bojuje o tuto soutěž několik let a my jsme divizi získali během jednoho roku. Proto o žádném neúspěchu nevím, divize pokračuje dál a my jsme nadšeni účastí v této kvalitní soutěži.

Doma se vám docela dařilo, ale venku to byla tragédie, ze sedmi utkání jste uhráli jen bod a vstřelili jen jeden gól. Kde byl „zakopaný pes"?

Jsem zastánce líbivé technické kopané a tuto hru jsem se snažil produkovat i na hřištích soupeřů, což byla z mého hlediska chyba. Na jarní část připravuji na hřiště soupeřů nehezkou, ale účinnější taktiku, kterou produkovala řada mužstev.

Na cizích hřištích jste inkasovali jedenadvacet gólů a stali jste se nejhorším mužstvem v tabulce. Obranná fáze nepracuje, tak jak by měla a v útočné je to také špatné. Dříve jste nebyli zvyklí dostávat tolik branek. Je soutěž nad síly hráčů nebo je problém jinde?

Jak jsem již naznačil chyba byla v taktice, dále v nedisciplinovanosti hráčů při ovlivňování výsledku rozhodčími a také v naší špatné koncovce. Na obranné fázi se vždy podílelo celé mužstvo, tentokrát tomu tak nebylo.

Mnohdy jste měli problémy s rozhodčími a jenom venku se na vás zahrávalo sedm penalt, v Roudném dokonce tři. Čemu to přičítáte?

Je to zatím jedna z největších příčin našeho postavení. Jinak se k tomuto problému zatím nemíním vyjadřovat.

V zápasech hrajete technický fotbal, ale jak inkasujete gól, mužstvo se většinou sesype. Vždyť máte v kádru bývalé reprezentanty Pavla Kuku, Horsta Siegla, ligové hráče Vlastimila Svobodu, Václava Janů a další zkušené hráče. Soupeři by se vás měli bát, ale většinou je to naopak. Proč?

Je pravda, že mužstva, pokud nastoupí Kuka a Siegl, z nás mají strach a připravují se na nás mnohem zodpovědněji. Ale musím upozornit, že Pavel Kuka hrál jenom jeden a Horst Siegl tři zápasy. Mužstvo se sesypalo v některých utkáních hlavně díky svojí nedisciplinovanosti.

S velkou slávou k vám přestoupil Horst Siegl, který po ukončení hráčské ligové kariéry v Mostě začal dělat ve Spartě Praha asistenta trenéru Bílkovi. Hrál však za vás jen tři utkání, čekal jste, že pomůže více?

Samozřejmě, že jsem očekával větší účast Horsta Siegla. Je však profesionálním trenérem ve Spartě a většina zápasů Sparty se kryla s našimi a v tom případě nebylo co řešit.

Díky výhrám v domácím prostředí jste se ze začátku drželi uprostřed startovního pole. Závěr vám ale nevyšel, v posledních čtyřech zápasech jste nevstřelili ani branku a v závěrečném utkání jste poprvé prohráli v domácím prostředí s béčkem Viktorie Žižkov. Chybělo vám štěstí nebo fyzická kondice?

V nabírání fyzické kondice měl vliv rychlý letní přechod z krajského přeboru do divize a neměli jsme velký čas ji znatelně zlepšit, což očekávám během zimní přípravy. Jinak si nemyslím, že to byla příčina neúspěchu, protože v domácím prostředí jsme mužstva přehrávali většinou ve druhém poločase. Štěstí nám také moc nepřálo, ale to není omluva.

Po posledním utkání jste rezignoval na svou funkci. Co vás k tomu vedlo?

Po špatném závěru soutěže jsem podal návrh prezidentu klubu Šedivému na mojí rezignaci, jenom z důvodu oživení mužstva, více v tom nehledejte.

Přijmulo vedení rezignaci a mužstvo bude mít od zimní přípravy nového trenéra nebo zůstáváte ve funkci?

Po dohodě s Milanem Šedivým pokračuji dál v trenérské funkci, pouze řešíme asistenta trenéra a hráčský kádr.

Co budete chtít v mužstvu přes zimní přípravu změnit.

Především chci využít dlouhou zimní přípravu ke zkvalitnění fyzické kondice, hráčského kádru a pracovat na disciplinovanosti mužstva.

Kdy začínáte zimní přípravu a jaký bude váš program (tréninky, soustředění a zápasy)?

Zimní přípravu jsme začali 4. ledna. Budeme trénovat třikrát týdně, z toho jednou v tělocvičně a sehrajeme řadu přátelských zápasů. Hodně si slibuji od tradičního týdenního soustředění v lázních Jeseník, které jsme absolvovali v minulosti již dvakrát a velice nám prospělo ve výkonech v následující jarní soutěži.

Převzato z Benešovského deníku se souhlasem autora

Přílohy
  • Trenér Kohoutek
    Trenér Kohoutek

    ještě ve chvilce dobré nálady se Sieglem a Šedivým

Související skupiny
 
šup nahoru