Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Odložené utkání
Odložené utkání
dorost v Benešově
dorost v Benešově

Hodnocení podzimu 2009

Datum: Úterý 15.12.2009 10:51 - aktualizováno: Úterý 15.12.2009 10:55Zobrazeno: 1382x

S umístěním nejsem spokojen, překvapil trenér Pihávek

Votice - Divizní fotbalové mužstvo SK MARILA Votice skončilo po podzimní části na čtvrtém místě, hlavně díky domácím zápasům, ve kterých ze sedmi, zvítězili v šesti případech. „S umístěním nejsem spokojený, protože ne všechno probíhalo podle našich představ,“ překvapil votický stratég Ivan Pihávek.

Autor:
Pavel Šimáček

 

Vládne po podzimní části ve Voticích se čtvrtým místem spokojenost?

Spokojenost asi ne, během podzimu neprobíhalo vše podle našich představ, hlavně vstup do sezony se nám nepodařil tak, jak jsme očekávali.

Tabulka je velmi vyrovnaná, od druhého místa vás dělí jen tři body, na druhou stranu od třináctých Strakonic máte navrch jen šest bodů. To není moc a jaro asi bude těžké?

Ano, jako ovšem každoročně. Jarní část soutěže je stejně těžká v 1. lize jako v divizi. Body se budeme snažit sbírat v každém zápase.

Hlavní přísun bodů jste měli v domácích zápasech, když jste ze sedmi, šest vyhráli a paradoxně jediná porážka přišla v okresním derby s Benešovem. Byla to jed iná kaňka na podařeném domácím podzimu?

Tento zápas byl mementem podzimních zápasů. Soupeř nás potrestal produktivitou, i když jsme měli herní převahu. Jednalo se o již zmíněné derby a o to víc nás to mrzí. Ne vždy jsme v domácích utkáních předváděli pohledný fotbal, přesto jsme dokázali vítězit, k čemuž nás hnalo také domácí publikum, kterému touto cestou děkuji.

Naopak na hřištích soupeřů to nebyla žádná sláva a z osmi zápasů jste uhráli jen šest bodů za výhru a tři remízy. Proč jsou vaše výkony tak rozdílné?

Většina fotbalových příznivců ví, že zápasy „venku“ jsou mnohem náročnější, než v domácím prostředí, tak možná i proto pozorujete „rozdíly“. Ovšem i v zápasech venku jsme se dokázali prosadit svým obvyklým herním projevem, ale doplatili jsme na nízkou střeleckou produktivitu a nedokázali skórovat. A také štěstěna se k nám příliš nenakláněla, když nás často soupeř dostal do kolen brankou, na kterou už jsme nebyli schopni odpovědět.

Po prohraném zápase doma s Benešovem v sedmém kole, se vedení na hráče a na vás rozzlobilo a dostali jste sankce. Museli jste v následujících zápasech ve Strakonicích, kde je vždy horká půda a doma s mužstvem Malše Roudné uhrát čtyři body, vy jste nakonec obě utkání vyhráli. To jste si asi hodně oddechl?

Na mužstvo dosedla známá „deka“, kdy se nedařilo, ovšem hráči se dokázali sami vzchopit a svým nasazením, disciplínou a srdcem se dokázali z této těžké situace dostat sami. Oba těžké zápasy zvládli a dokázali se poučit z chyb a jistě je to všechny posunulo dál a stmelilo v kolektiv.

To ale nebylo vše, měli jste od vedení ještě jeden úkol, uhrát za podzim 22 bodů, jinak nedostanete prémie za zápasy. To byl těžký oříšek, vždyť jste měli po sedmi kolech jen sedm bodů. Věřil jste, že jste schopni v následujících osmi kolech uhrát 15 bodů?

Kdybych svému mužstvu nevěřil, nemohl bych tuhle práci dělat. Svoji pílí a snahou se dostali do herní pohody a potom už stačilo jen hráče zkoncentrovat na další jednotlivá utkání.

Předvedli jste vynikající jízdu, z osmi zápasů pět vyhráli, dva remizovali a jeden prohráli, získali 17 bodů, dohromady za podzim 24, a tím odvrátili sankce od vedení. Před posledním zápasem s lídrem a neporaženým příbramským béčkem jste měli 21 bodů. Jak vám bylo před zápasem a posléze po utkání, které jste vyhráli?

Otázku klubových sankcí, jak říkáte, jsme s hráči vůbec neřešili. Jsou to interní záležitosti klubu a nerad bych se k ním vracel. To jsme měli s hráči vyřešené. Mě zajímala jen sportovní stránka. Před zápasem, i během něj jsem se cítil jako během každého jiného, snad jen rozdíl byl v tom, že jsem ještě před nedávnem v příbramském klubu působil, tak jsem většinu hráčů a vedení znal. A po zápase jsem měl společně s hráči samozřejmě radost z vítězství, ovšem stejně jako z každého jiného.

Který zápas byl z vašeho pohledu nejlepší, a hra mužstva se přiblížila k tomu, co byste si vždy přál?

Jednoznačně Strakonice, kde je vždy horká půda. Věděli jsme, že to nebude procházka růžovým sadem a hráči na mě velmi zapůsobili svoji disciplínou a odhodlaností bojovat až do konce. Vše, co jsme řekli v předzápasové přípravě jsme na hřišti do slova a do písmene splnili.

Naopak, na který zápas byste nejraději zapomněl?

Na všechny nešťastně prohrané zápasy venku, kde nám chybělo i kousek toho potřebného štěstíčka.

Už jste si udělal analýzu, na čem je potřeba přes zimní přípravu zapracovat?

Zimní příprava bude klasická, jako u každého jiného mužstva. Máme stejné problémy jako většina družstev v těchto soutěžích. Naší Achillovou patou bylo neproměňování šancí, chyběl nám vyloženě koncový hráč. To je prioritou zimní přípravy.

Dojde v zimě ke změnám v hráčském kádru?

V současné době na tuto otázku neznám odpověď. Byl bych rád, kdyby mužstvo zůstalo pohromadě a jen se vhodně doplnilo opravdovými posilami.

Kdy začínáte se zimní přípravou, kde ji budete absolvovat, a čeká vás soustředění?

Zimní přípravu začínáme 11. ledna 2010, která bude probíhat v domácím prostředí a na soustředění pojedeme začátkem února do Nové Včelnice.

Jaké a kdy sehrajete přípravné zápasy?

Žádný zimní turnaj nehrajeme, většinu soupeřů máme nasmlouvanou do domácího prostředí. Jedná se o soupeře od druhé ligy až po krajský přebor.

S jakým cílem chcete vstoupit do jarní části sezony?

Odpověď je jednoduchá, vyhrávat! A to se zákonitě projeví v tabulce.

 

Přílohy
  • trenér Ivan Pihávek
    trenér Ivan Pihávek

 
šup nahoru