Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

MARILA - Hořovicko
MARILA - Hořovicko
Králův Dvůr
Králův Dvůr

Druhé finále výhra - ale...

Datum: Pátek 30.5.2014 11:47Zobrazeno: 1580x

Penalty zhatily Voticím double

Jíloviště - Fotbalisté Votic byli blízko pohárového double (vyhráli letní Krušovický pohár), ale nebylo jim přáno. Po prohře v prvním finále Středočeského poháru doma s Jílovištěm 0:2, zvítězili na hřišti soupeře 5:3. Podle pohárových pravidel by měli celkově vyhrát, protože při stejném rozdílu branek nastříleli více gólů na hřišti soupeře. Jenže ve Středočeském poháru se hrálo jen na rozdíl a ten byl stejný. Proto o zlatu rozhodly penalty a v nichž měli pevnější nervy hráči Jíloviště, hrajícího krajský přebor. „Nechápu proč je to pohár. Bylo by lepší odehrát jeden zápas na neutrálním hřišti. Nikdo to z nás nevěděl a já se to dozvěděl o poločase," divil se a zároveň zlobil nad pravidly trenér Votic Martin Bárta. Autor: Pavel Šimáček

JÍLOVIŠTĚ - VOTICE 3:5 PK 5:4

Atraktivní zápas načal gólově, ten který se nemohl ve Voticích trefit, Rezek, a doma zacílil přesně k tyči hned při první šanci. Jenže hosté mezi 12. až 16. minutou Podhorským po centru Jonszty a hlavou Šlejmara po dlouhém autu Budila, otočili na 1:2. Votice se hnaly za další brankou, ale gólman Vahala lapil střelu Viskupa, dorážku Jonszty i Šlejmarovu ránu, Němeček zamířil hlavou nad. Za domácí hlavičkoval Bezpalec po rohu vedle branky.
Ihned po přestávce zklamal v obrovské šanci Němeček, aby domácí díky hlavičce Bezpalce vyrovnali. Jenže Kolář krásnou ranou do šibenice z 30 metrů opět převážil misky vah na stranu Votic. Rezek však z brejku opět vyrovnal. Závěrečný tlak hostů přinesl dvě trefy Viskupa (dorážka po závaru a trestný kop) a tak musely rozhodnout penalty. Všichni aktéři proměňovali, až na posledního Bareše, jemuž domácí brankář střelu vyrazil, a tak Jíloviště slavilo výhru v poháru.

„Zápas by hektický a musel se divákům líbit, hra se přelévala z jedné strany na druhou a bylo hodně šancí. Prohrávali jsme, ale rychle jsme otočili na 2:1. Následně Jirka Němeček neproměnil tisíciprocentní šanci a soupeř otočil na 3:2. Jenže my jsme třemi góly dali až na 5:3. Penalty všichni proměnili, když Soukymu to dvakrát projelo pod rukou. Až poslední pátou chytil Luďkovi Barešovi gólman. Je to škoda, mohli jsme vyhrát oba poháry," smutnil po penaltách Martin Bárta a mužstvo chválil: „Kluci hráli dobře, bojovali s nasazením, tak jak si představuju. Pokud by takhle hráli se Slaným, tak jsme nemohli prohrát. Věřím, že poslední tři kola zvládneme, i když toho kluci již mají dost." 

Branky: 10. a 70. Rezek, 52. Bezpalec - 74. a 85. Viskup, 12. Podhorský, 16. Šlejmar, 64. Kolář. Rozhodčí: Suchý. ŽK: 3:1. Poločas: 1:2. Votice: Soukup - Šlejmar, Dušátko, Budil, Bareš - Homolka, Kolář, Podhorský, Viskup - Němeček, Jonszta (75. Štork).

 

Přílohy
  • ve finále
    ve finále

Související skupiny
 
šup nahoru