Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

Votice A - Sez.Ústí B
Votice A - Sez.Ústí B
Dobříš - Hostouň
Dobříš - Hostouň

Dějí se věci

Datum: Neděle 6.7.2008 22:02 - aktualizováno: Úterý 8.7.2008 13:44Zobrazeno: 1793x
Zpravodajství Pražského fotbalového svazu
CHVÁLA: MOJI ODPŮRCI CHTĚJÍ JEN UCHOPIT MOC. NEUHNU
1. 7. 2008

Už 10 let šéfuje Václav Chvála Pražskému fotbalovému svazu. A v posledním roce čelí neustálým atakům skupiny, kterou organizují zástupci Bohemians Praha a Meteoru, která ho chce odvolat. „Já nejsem hlavní směr jejich zájmů. Pražský fotbal je vůbec nezajímá," řekl Chvála po mimořádné valné hromadě, na níž funkci „uhájil".

Pane Chválo, co tedy skupinu vašich odpůrců zajímá?
Chtějí se přes Pražský svaz prosadit do Českomoravského fotbalového svazu, ovlivňovat rozdělování balíku peněz, které velkým svazem protékají. Prostě uchopit moc.

Vaši odpůrci však tvrdí, že jim jde o dobro českého fotbalu. Mají výhrady k tomu, jak svaz v Praze vedete.
Ještě jsem od nich neslyšel žádný konkrétní podnět, co děláme špatně. Pražský svaz je nejlépe hospodařícím svazem v rámci ČMFS. Není nejmenší problém si všechna čísla najít na internetu.

Také vám vyčítají, že jste nepodpořil ve volbě předsedy ČMFS Ivana Haška.
Za transparent se jménem Hašek se jenom schovávají. V té skupině jsou bývalí i současní rozhodčí, kteří ztratili vliv a snaží se ho získat zpátky v zákrytu za mediální ikonou.

Tato skupina podle vás stála i za příjezdem policie, která vás chtěla odvézt z valné hromady. Máte důkazy?
Svazu je vytýkána nekorektnost a manipulace, ale teď se v plné nahotě ukázalo, kdo se za každou cenu snaží získat vliv. Bylo by to moc náhod najednou, aby mi dva ozbrojenci přijeli v neděli v době začátku valné hromady předávat nějakou písemnost. Ten kalkul tam byl zcela evidentní. Vše předávám právníkovi a dávám i podnět Inspekci ministra vnitra.

Zkoušel jste o situaci v pražském fotbale mluvit s vašimi odpůrci?
S nimi se mluvit nedá. U některých lidí jde o osobní mstu.

Jaká je teď vůbec situace v pražském fotbale?
Fotbal je teď v Praze výrazně polarizovaný do dvou táborů. Síly jsou zhruba vyrovnány. Někteří zástupci klubů nehlasují, protože s touhle válkou nechtějí mít nic společného.

To musí být hrozná atmosféra, ne?
Atmosféra se spraví, pokud se lidé oprostí od hysterie malé zájmové skupiny, která ostatním podsouvá problémy, které nejsou. Budu teď diskutovat s rozumnými lidmi, co skutečně dělají fotbal. Pokud i mezi nimi převládne názor, že jsem já tou brzdou, skončím. Ale těmhle lidem neuhnu z cesty, abych jim naservíroval deset let své práce na stříbrném podnose.
-Převzato z MF DNES-

Zpravodajství Pražského fotbalového svazu

VALNÁ HROMADA OPĚT NEDOPADLA, NEZVLÁDL JI ANI MAGISTR LNĚNIČKA
1. 7. 2008

Valná hromada PFS konaná dne 29.6.2008 neschválila svůj program a byla předčasně ukončena. Opakovala se tak situace z ledna tohoto roku. Opozice současnému vedení neprosadila už podruhé svůj program a pak zablokovala schválení i programu navrženého výkonným výborem PFS. Děly se však i věci, které stojí za zamyšlení.

Zastrašování delegátů, manévry bývalých i současných rozhodčích, přivolaná policie na předsedu PFS. Anebo třeba rozdávání klíčových dokumentů pro valnou hromadu těsně před jejím začátkem bez možnosti nechat kandidáty s listinami seznámit.
Hlavně je rychle schválit.
Takto se dělá revoluce v pražském fotbale. Pod rouškou demokratických změn, ve jménu Ivana Haška!
Opozice říká: je třeba odvolat předsedu a výkonný výbor. Odvolat lidi, kteří byli před dvěma roky stejnými pražskými kluby legitimně zvoleni do svých funkcí a od té doby pracují.
Asi jako všichni dobrovolní činovníci mají určitě rezervy ve své práci, ale nic neukradli, servis pro kluby funguje velmi dobře a nikdo jim doposud nevyčetl žádné fatální provinění, kvůli kterému by měli být v půlce svého volebního období odvoláni.
A navzdory tlaku opozice si stále udržují minimálně poloviční přízeň voličů.
Jedno dílčí vítězství si opozice při valné hromadě připsala - zvolila si řídícím schůze svého speakera, mgr.Lněničku. Obratný právník však dopadl stejně neslavně jako jeho předchůdce dr. Klimáček. Schůze pod jeho vedením skončila dříve, než pořádně začala.
Také proto, že řada klubů se nezalekla výhrůžek a jednala podle svého rozumu. A zastrašit se nedal ani předseda svazu Chvála, pro kterého si přišla Policie ČR během jednání VH PFS.
Prý musí jít s nimi na oddělení převzít obsílku. Nedal se a najednou to šlo převzít na místě!
Člověk se musí ptát jestli je to náhoda, že si pro něj přijede policie v neděli v poledne na Chodov a chce si ho odvézt během konání valné hromady?
A co bylo v obsílce tak důležitého?
Předvolání na 17. 7. (!) k podání vysvětlení ke smlouvě mezi firmou Alea a ČMFS!
Proč to nepřišlo poštou? Vkrádá se myšlenka jestli nebylo něčím cílem demonstrativně odvézt předsedu ze schůze, která mohla možná bez jeho účasti plynout mnohem pohodlněji.
Jestli chce někdo dělat změny v pražském svazu tímto způsobem, je to špatně. Na tom by se měli shodnout všichni, ať fandí jakémukoliv táboru.
A je dobré se ptát: Ten kdo to dělá, dělá to proč? Že mu pražský fotbal leží tolik na srdci a pro prosazení svých nových nápadů jak ho posunout rychle dál je schopen udělat téměř cokoliv? Anebo o co tady vlastně jde?
Rád bych z pozice autora tohoto článku apeloval na všechny pražské kluby: Můžeme se bavit o čemkoliv, máte-li připomínky, náměty ke zlepšení práce, pojďme na to. Dnešní výkonný výbor je otevřený k jakékoliv diskusi.
Ale pojďme dělat fotbal a nechme politiky. A nedělejme revoluci jen proto, že nám někdo říká, že je to třeba. Vždyť otázka pražských delegátů na valnou hromadu ČMFS anebo kdo bude řídit rozhodčí nejsou klíčové problémy fotbalu v Praze.
I když pro někoho v podstatě jediné...

Tomáš Cigánek
VV PFS

Článek z Deníku


 
šup nahoru