Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

dorost - Jílové
dorost - Jílové
dorost - Tn Sedlčany
dorost - Tn Sedlčany

Co se vlastně stalo v Praze

Datum: Pátek 3.10.2008 20:48 - aktualizováno: Pátek 3.10.2008 22:47Zobrazeno: 2318x
 

Praha/ Tak to tu ještě nebylo. Ve fotbalové dohrávce divize A, Loko Vltavín Praha versus SK Marila Votice, vyhráli domácí 6:0, ale hosté měli tři vyloučené hráče. Červená karta pro Martina Horvátha byla, ale podle trenéra Ivana Pihávka neoprávněná, navíc prý sudí Mareška řekl na hřišti Horvátovi pět minut před vyloučením: "Počkej ty zmrde cikánskej, já tě vyndám". Votičtí vše napsali do Zápisu o utkání.   /Pavel Šimáček -Benešovský deník/

"Nebudu se vymlouvat, protože si za výsledek svým způsobem můžeme sami. Do zápasu jsme vstoupili nedisciplinovaně a bez koncentrace, když jsme v prvních deseti minutách připravili domácím dvě šance. Ze druhé byla penalta a soupeře jsme posadili do sedla. Ještě horší bylo, že byl vyloučen brankář Ducheček. Ze hry musel jít Jelen a do branky Michal Soukup, který podal dobrý výkon. První poločas jsme dohrávali v deseti a domácí nás přitlačili na naši půlku, měli šance, ale neproměnili je. My jsme si nevytvořili žádnou příležitost. Do druhého poločasu jsme přeskupili rozestavění a chtěli jsme eliminovat nepříznivý výsledek. Zaúřadovala však vyšší moc ze strany rozhodčích, během několika minut jsme se ocitli v osmi a poté ještě odešel zraněný Gazmend. Domácí toho plně využili, u našeho vápna kombinovali a stříleli nám góly," zhodnotil zápas trenér Votic Ivan Pihávek a pozastavil se nad výkonem hráčů: "Podali jsme velmi tristní výkon, zápas jsme nezvládli a svým způsobem se budeme zamyslet nad nedisciplinovaností mančaftu, protože takhle nelze prezentovat Votice. Se Slávií jsme podali solidní výkon a uhráli dobrý výsledek a v následujícím zápase podáme tak žalostný výkon. V klubu k tomu určitě zaujmeme stanovisko. Je mi to samozřejmě líto a nezbývá nám nic jiného než zvednout hlavu, zamyslet se nad tím a možná dát šanci jiným hráčům, kteří se budou na hřišti o výsledek rvát."

Tři vyloučení z jednoho mužstva je za zápas docela rarita a po utkání rozhodčí dlouho sepisovali Zápis o utkání. Hlavně vyloučení Martina Horvátha se hostům nezdálo a rozhodčí Mareška měl údajně votickému hráči říci: "Počkej ty zmrde cikánskej, já tě vyndám" a za pět minut dostal Horváth u rohového praporku červenou kartu, k čemuž trenér Pihávek s vedením zaujmuli stanovisko. "Bylo to směšné a nechci se k tomu moc vyjadřovat, protože ze strany rozhodčího se pomalu jednalo o národnostní útok. Do zápisu o utkání jsme napsali námitku a zvažujeme, že to dáme před civilní soud. Není to poprvé ze strany rozhodčích a Horváth s tím má stále problémy."

Byl Horváth rasisticky uražen?

 Tak to tu ještě nebylo. Fotbalovou úterní dohrávku divize A mezi Loko Vltavínem Praha a SK Marila Votice, které vyhráli domácí 6:0, hosté museli dokopat zápas se sedmi hráči. Tři fotbalisté Votic - brankář Ducheček, záložník Svoboda a útočník Horváth byli vyloučeni. A pro zranění odstoupil ze hřiště Gazmend. A co je tedy divného? Červená karta pro Martina Horvátha v 62. minutě je opředena tajemstvím. Rozhodčí Mareška prý hráče před vyloučením urážel. „Chtěl jsem dorazit hráče, rozhodčí se mi připletl do cesty a já do něj vrazil. Bylo to nezaviněné a bez úmyslu. On vstal a řekl mi: „Počkej ty zmr.. cikánskej, já tě vyndám". O chvíli později se připravoval domácí hráč k zahrání rohového kopu a já jsem se ptal rozhodčího, proč mě uráží, že jsem to neudělal naschvál a on mi hned ukázal červenou kartu. Za celý zápas jsem ani faul neudělal, kluci s ním diskutovali a já byl odevzdanej, protože jsem viděl od začátku, jakým směrem zápas vede," líčil překvapeně potrestaný Martin Horváth.


„Bylo to směšné a nechci se k tomu moc vyjadřovat, protože ze strany rozhodčího se pomalu jednalo o národnostní útok," byl rozzlobený trenér Votic Ivan Pihávek.


Votický kapitán David Lukeš vznesl námitku k hanlivému výrazu a do zápisu o utkání uvedl: „ČK u hráče č.9 byla reakcí na rasistickou urážku „Ty zmr.. cikánskej, já tě vyndám."


V zápise o utkání uvedl hlavní rozhodčí Ladislav Mareška k vyloučení hráče č. 9 Martina Horvátha: „Červená karta byla udělena za pohoršující urážlivý výrok, urážka hlavního rozhodčího v přerušené hře s hanlivým výrazem: „Ty sv... zkur...., to byl aut."


„To je lež, lekl se, že chceme napsat námitku. Kdybychom to nechali být, tak by tam asi napsal něco mírnějšího," byl rozzlobený Horváth.


A teď babo raď. Kdo měl pravdu? Trenér Votic Ivan Pihávek k incidentu dodal: „Není to poprvé ze strany rozhodčích a Horváth s tím má stále problémy, což potvrzuje i samotný hráč. „Již ve Strakonicích mě na férovku rozhodčí urážel," překvapil votický útočník a přidává historku: „V minulé sezoně jsem byl za Příbram vyloučený v Letohradu. Rozhodčí nepískal na mě fauly, tak jsem se ho zeptal proč to dělá, ať něco pískne a on řekl: „Tohleto není cikánskej showbyznys". Potom na mě byl další faul a já mu řekl: To si děláte srandu. Frajer mě vyloučil a do zápisu napsal, že jsem mu řekl: Ať jde do pi.. a dostal jsem čtyři zápasy natvrdo. Rozhodčí je na hřišti pán a nemáte odvolání."


Votický útočník se ještě po skončení zápasu a ochladnutí emocí opět objevil v kabině rozhodčích. „Když jsem tam vstoupil všichni i s delegátem se smáli. Zeptal jsem se rozhodčího, proč to udělal a on začal koktat a řekl: „Asi bych tě jen tak nevyloučil za nic. A tam jsem mu odpověděl: Co si budeme nalhávat, vy jste mě urazil, já se zeptal proč a vy jste mě vyloučil. Bylo to z ješitnosti, protože jsem do vás vrazil. On mi řekl, že to není pravda. Tak jsem mu podal ruku a řekl mu, že se sejdeme u civilního soudu a odešel jsem."


Kapitán David Lukeš chtěl do zápisu napsat i votické svědky, kteří nadávku slyšeli. Rozhodčí mu to ale nepovolil. A proto ve Voticích zvažují, zda incident nedojde až před civilní soud. „Musím se ještě poradit. Nechci být ješitný, ale když si to někdo v takového pozici dovolí, tak proč mu to usnadňovat? Jinak to bude dělat pořád," přemýšlí Martin Horváth.


Disciplinární komise ČMFS na dnešním zasedání kauzu ještě neřešila a odložila na středu 8. října od 15 hodin, kam se musí dostavit i hlavní rozhodčí zápasu Ladislav Mareška. Ale již před schůzí nám sekretář svazu Jan Hořejší sdělil: „O případu vím jen to, že hráči domácího týmu, kteří tam kousek od incidentu stáli, nic takového neslyšeli."


Martin Horváth má automaticky zastavenu činnost do vyřešení případu. V sobotním domácím zápase bude Marile Votice proti Klatovům chybět i brankář Vít Ducheček, který dostal za červenou kartu jeden zápas nepodmíněně. Třetí potrestaný Zdeněk Svoboda dostal od disciplinární komise podmínečný trest

Přílohy
 
šup nahoru