Úterý 16.7.2024

Hledat

Archiv

Náhodné foto

žáci starší - AFK Kolín
žáci starší - AFK Kolín
Votice - Vlašim
Votice - Vlašim

Béčko vyhrálo memoriál

Datum: Středa 28.7.2010 17:41 - aktualizováno: Středa 28.7.2010 17:47Zobrazeno: 2086x

FOTO z memoriálu

Hattrick Milana Jonszty pomohl votickému béčku k obhajobě

Olbramovice – Letošní, v pořadí již VI. ročník Memoriálu Jaroslava Chudlářského v kopané byl stejně jako ten loňský poznamenán nepřízní počasí. Vítězství na turnaji obhájilo „béčko“ votické Marily, které se v repríze loňského finále poradilo s domácím SK Olbramovice. Třetí místo získal Sokol Mladá Vožice, který v souboji poražených semifinalistů zdolal Sokol Mezno.

Autor: Benešovský deník

reklama

Diváci zejména dopoledne příliš fotbalové krásy neviděli. S přibývajícím časem se však počasí alespoň trochu umoudřilo, podmínky se zlepšily, a tak se nakonec celý turnaj odehrál bez jakýchkoliv úprav termínů.

Semifinále

Olbramovice – Mezno 3:1

Utkání se odehrálo na velmi těžkém terénu, takže předvedená hra měla místy s fotbalem pramálo společného. Gólu se diváci dočkali až po změně stran, kdy Havlíkovu nepříliš prudkou ránu z přímého kopu neudržel Beran, a domácí šli do vedení 1:0. Vzápětí zahrál „malou domů“ Doležal, Janušovi se nepovedl odkop, balonu se zmocnil Šimák a po jeho střele zblízka vyrovnal Barták na 1:1. Chvíli před koncem ztečoval Šachův přízemní centr do vlastní brány Říha a domácí opět vedli – 2:1. Na odpověď se Mezno již nezmohlo, naopak v poslední minutě po prostrčení Helmy pečetil výhru Olbramovic Kaprálek. Olbramovičtí tak postoupili do finále.

Branky: 37. Havlík, 54. vlastní Říha, 60. Kaprálek – 40. Barták. Rozhodčí: Rezek. ČK: 0/1. Poločas: 0:0.

Votice B – Mladá Vožice 2:0

I ve druhé semifinále si diváci na branku dlouho počkali, bylo však zřejmě jen otázkou času, kdy přijde. Votice po většinu času předváděly lepší fotbal, ale od kýženého gólového efektu je často dělil špatný terén. Gólu se diváci dočkali v 48. minutě, kdy z hranice vápna nekompromisně vystřelil Milan Jonszta a jeho ránu zastavila až síť – 1:0. Druhý gól přidaly Votice o sedm minut později, když se po dlouhé přihrávce prosadil nejaktivnější hráč zápasu Hájek – 2:0. Votice tak zaslouženě postoupily do finále.

Branky: 48. Milan Jonszta, 55. Hájek. Rozhodčí: Mareš. Poločas: 0:0.

O 3. místo

Mezno – Mladá Vožice 0:2

Mezno se hned zpočátku papírově silnějšího soupeře nezaleklo a v první půli bylo aktivnější. Šance Šimáka, Říhy ani Doskočila ale brankou neskončily. Krátce po přestávce udeřilo na druhé straně, když se prosadil Kolář – 0:1. Mezno se snažilo odpovědět, ale po pěkné akci po straně se neprosadil Doskočil, tentýž hráč pak nevyužil špatného výběhu gólmana. Mladá Vožice nakonec přidala uklidňující branku v 55. minutě, když se po brejku trefil Martin Kříženecký. Třetí místo tedy obsadil celek Sokola Mladé Vožice.

Branky: 34. Kolář, 55. Martin Kříženecký. Rozhodčí: Mareš. Poločas: 0:0.

Finále

Olbramovice – Votice B 0:3

Finále nabídlo reprízu posledního souboje o vítěze Memoriálu Jaroslava Chudlářského. Olbramovice chtěly soupeři oplatit loňskou porážku a podle toho do zápasu vstoupily. Střela Pospíšila, únik Macháčka a tečovaná rána Havlíka však brankou neskončily. O to větší byl pro domácí šok, když se na druhé straně z ničeho nic po centru Kuneše prosadil ve 22. minutě Milan Jonszta – 0:1. Za čtyři minuty bylo olbramovickým ještě hůř, když se Milan Jonszta trefil podruhé. Zkoprnělí domácí pak mohli jen děkovat Štorkovi, který po půlhodině hry nikým neobsazený hlavičkoval z malého vápna jen do Bosákových rukavic. Do druhého poločasu vstoupily opět lépe Olbramovice. Votice však pokračovaly ve vyučování produktivity – ve 39. minutě po dlouhé přihrávce dovršil hattrick Milan Jonszta – 0:3. Domácí se poté stále snažili vstřelit alespoň čestnou branku, ale v 52. minutě vychytal Macháčka Soukup, o chvíli později mířil opět Macháček hlavou mimo. Zápas tak nakonec skončil vítězstvím Votic, které tak obhájily triumf z posledního ročníku.

Branky: 22., 26., 39. Milan Jonszta. Poločas: 0:2.

Nejlepším brankářem turnaje se stal Michal Soukup z Marily Votice B.

Střelcem turnaje byl čtyřgólovým Milan Jonszta, také z Marily Votice B.

Hráčem turnaje byl vyhlášen Jaroslav Chudlářský z SK Olbramovice.

Sestavy mužstev

Marila Votice B: M. Soukup – Šlejmar, Dušátko, Milan Jonszta, Jiří Dvořák, Hájek, Pohan, Homolka, Kuneš, Jantač, Martin Jonszta, Kolář, Štork.

SK Olbramovice: J. Januš, Bosák – Bartůšek, Doležal, Ledvinka, T. Helma, Havlík, Brdek, Pospíšil, Kaprálek, Chudlářský, Macháček, Neuberg, Vyskočil, Šípek, Šach.

Sokol Mladá Vožice: Vobinuška – Sejk, Sůva, Vocílka, Michal Kříženecký, Kazda, Martin Kříženecký, Stejskal, Kukla, L. Kříženecký, Smetana, Břenda, Kotek, Dařílek, Kolář, Schod.

Sokol Mezno: J. Beran – Doskočil, D. Homola, Plášil, Pígl, Novotný, Říha, Kubec, P. Beran, Barták, Šimák.

 

 

Přílohy
  • Memoriál Jardy Chudlářského
    Memoriál Jardy Chudlářského

    vítěz - SK MARILA Votice B

 
šup nahoru